Tiberiu Iacob – Ridzi: Flacără aprinsă pentru Valea Jiului

O flacără aprinsă pentru Valea Jiului și pentru toți cei care și-au pierdut viața în adâncurile pământului. Asta își dorește să realizeze, anul viitor, primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.
Edilul spune că, de anul viitor, își dorește ca de anul viitor Zilele Municipiului Petroșani să se desfășoare în preajma Zilei Minerului, în 6 august.
”Vreau anul viitor să facem două lucruri: să stabilim Zilele orașului pe data de 6 august, când este Ziua Minerului. Să legăm cele două evenimente și să rămână în permanență 6 august. Doresc, anul viitor, ca în fața statuii minerului din Parcul Carol Schreter să facem o flacără, cu gaz metan, care să ardă tot timpul. O flacără simbolică, cu două semnificații puternice: o lumină aprinsă în memoria celor care și-au pierdut viața în subteran și un simbol al faptului că lumina în Valea Jiului nu trebuie să se stingă niciodată”, a declarat primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi.
Data de 6 august este una dintre cele mai importante sărbători ale Văii Jiului,. Ziua minerului are un specific deosebit în sensul în care Valea Jiului și existența Văii Jiului este strâns legată de industria minieră.