Tiberiu Iacob-Ridzi: Gaz metan pe încă două străzi din Petroșani

Primăria Municipiului Petroșani a atribuit, prin licitație, contractul care vizează extinderea rețelelor de gaz pe strada George Enescu și strada Transilvaniei, din municipiul Petroșani județul Hunedoara.
La începutul lunii martie, Consiliul Local Petroșani a aprobat proiectul inițiat de primarul Tiberiu Iacob – Ridzi, care vizează tocmai extinderea conductei de gaze naturale pe străzile George Enescu și Transilvaniei din Colonie. Din această magistrală vor fi alimentate cu gaz metan străzile Bucegi, Cârjei, Oltului, Nedeii, Depoului, Mureșului, V. Lupu, Matei Basarab și Gheorghe Șincai, a declarat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.
Valoarea de atribuire este de 519.696 lei, mai mică decât suma estimativă la care contractual a fost scos la licitație.
“A fost semnat contractul de lucrări pentru extinderea magistralei de gaz din Colonie care va porni din spatele Gării Petroșani, George Enescu, Transilvaniei (turnul de apă). Din această magistrală vor fi alimentate cu gaz metan străzile Bucegi, Cârjei, Oltului, Nedeii, Depoului, Mureșului, V. Lupu, Matei Basarab și Gheorghe Șincai”, a declarat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.
Obiectul contractului are două etape, respectiv : 1)Proiectare faza PT: proiect pentru autorizarea executării lucrărilor de construire (PAC); proiect organizare a execuției lucrărilor care cuprinde descrierea lucrărilor provizorii pentru organizarea de șantier (POE); proiect tehnic de execuție; verificarea tehnică de calitate a proiectului tehnic și a detaliilor de execuție. 2)Lucrări: execuția lucrărilor, finalizarea și recepția la terminarea lucrărilor, recepția tehnică și punerea în funcțiune la terminarea lucrărilor a rețelelor de distribuție gaze naturale presiune redusă, proiectate în cadrul obiectivului de investiții Extindere rețele de gaz strada George Enescu, strada Transilvaniei din municipiul Petroșani județul Hunedoara – proiectare și execuție.
Conform datelor tehnice, durata totală a contractului de proiectare și execuție este de 12 luni, din care 2 luni proiectarea, o lună obținerea autorizației de construire și 9 luni execuția lucrărilor.