Tiberiu Iacob – Ridzi: Internet gratuit în spațiile publice din Petroșani

În spațiile publice din Petroșani va fi internet gratuit, anunță primarul municipiului, Tiberiu Iacob – Ridzi. Este un proiect derulat cu fonduri europene.
Comisia Europeană (CE) a anunţat localitățile câştigătoare ale apelului de proiecte din programul WiFi4EU, iar Petroșaniul se numără printre orașele care vor primi bonuri valorice pentru instalarea de puncte de acces public şi gratuit la internet wireless.
”Petroșaniul a fost electat și a fost inclus în programul Uniunii Europene pentru implementarea internetului Wi-Fi în spațiile publice, și în spații închise, și în spații deschise. Pe lângă Parcul Carol Schreter și Centrul Civic, la locațiile închise va fi inclus cu siguranță și Spitalul de Urgență Petroșani. Deci, spitalul va avea internet gratuit pentru toți pacienții și pentru toți cei care lucrează în spiatl în momentul în care vom începe să implementăm acest proiect”, a anunțat primarul Petroșaiului, Tiberiu Iacob – Ridzi.
Potrivit normelor UE, bonurile pot fi utilizate de localităţile selectate pentru a pentru a achiziţiona şi instala echipamente Wi-Fi (puncte de acces fără fir) în locuri precum bibliotecile, muzeele, parcurile sau pieţele publice.