Tiberiu Iacob – Ridzi: O bună infrastructură ar putea convinge investitorii să vină în Valea Jiului

Vorbind despre proiectele ce ar putea contribui la dezvoltarea Văii Jiului, în lipsa unei industrii extractive puternice, ca altădată, primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi, s-a referit în primul rînd la infrastructură. Cea rutieră și cea de turism.
”Eu mi-aș dori în primul rând proiecte legate de infrastructura de turism, de infrastructura urbană pentru Valea Jiului într-o manieră integrată și ceea ce înseamă perspectivă pentru a vedea ce se poate dezvolta în Valea Jiului și pune în locul mineritului”, a declarat Tiberiu Iacob – Ridzi, referindu-se la proiectele ce vor putea fi finanțate din fonduri europene, incluse în strategia pentru Valea Jiului.

Una dintre problemele stringente ale zonei este legată de lipsa investitorilor, a investițiilor mari care să absoarbă forța de muncă ce nu mai poate fi concentrată în minerit. Și totuși, aceștia au ocolit zona, cel puțin până acum. Iar rezolvarea problemelor ce țin de infrastructura rutieră ar putea convinge mai ușor oamenii de afaceri să investească aici. Unul dintre proietele luate acum în calcul este transformarea DN 66 în drum expres, care să scurteze timpii de deplasare.