Tiberiu Iacob – Ridzi: Platforma City Health, transformată în ”tribună” de atacuri politice

Lansată în toamna anului trecut, patforma City Healt, care ar fi trebuit să interconecteze cetățenii din Petroșani cu administrația publică locală s-a îndepărtat puțin de scopul în care a fost creată.
Pentru unii, City Health a devenit o tribună numai bună pentru atacuri politice la adresa primarului Tiberiu Iacob – Ridzi. Dar, merg în schimb foarte bine celelalte două aplicații lansate odată cu City Health, respectiv Peditel, Donez450.ro.
”Din păcate, la aplicația de City Health s-a denaturat un pic obiectul. Au început tot felul de atacuri politice, dar merg celelate cu ”Donez” și cu ”Peditel”, sunt în funcțiune. Discutăm și cu cei de la platforma City Health să vedem în continuare cum vom funcționa. Cele mai multe sesizări sunt legate de gropi, mizerie, câini, chiar dacă problema aceasta s-a mai diminuat, tăieri de arbori și alte chestiuni efectiv administrative”, a precizat primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi.
City Health este aplicaţia de pe telefonul mobil unde locuitorii Petroşaniului pot semnala municipalităţii problemele cu care se confruntă și au și făcut acets lucru în număr foarte mare. Iar edilii dau asigurări oamenilor că toate problemele ridicate de ei sunt analizate cu mare atenţie şi vor fi rezolvate, dar pe rând, în ordinea priorităţilor.
Din septembrie 2018, municipiul Petroşani poate considera că a intrat în “era smart – city”. Un oraș smart este un oraș în care comunitatea și administrația păstrează o legătură strânsă prin intermediul tehnologiilor moderne. Şi acest lucru şi l-a propus şi administraţia publică de la Petroşani în momentul în care a decis includerea în acest proiect.
Practic, s-a urmărit ca ca locuitorii municipiului Petroşani să intervină activ în viața edilitară a urbei, pentru a îmbunătăți nivelul de trai, dar și pentru a ține pasul cu marile orașe ale României.  Cele trei aplicații lansate atunci sunt Peditel, Donez450.ro și City Health.