Tiberiu Iacob-Ridzi: Precizări privind posibila carantinarea municipiului Petroșani

Municipiul Petroșani nu este deocamdată în carantină. Există o propunere în acest sens, a autorităților sanitare județene, dar care nu a fost deocamdată adoptată oficial.
Precizez că măsura carantinării zonale se propune, pe baza curbei de incidență analizată mai multe zile la rând, de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și Direcția de Sănătate Publică, la nivel județean, și ulterior este aprobată de Institutul Național de Sănătate Publică. Pentru a intra însă în vigoare, hotărârea trebuie publicată în Monitorul Oficial al României!

Ca primar al municipiului Petroșani Nu sunt de acord cu această posibilă măsură a carantinării localității, generată de incidența de peste 6 cazuri la mia de locuitori, mai ales că pentru alte localități din țară s-au făcut derogări pănă la o rată de infectare de peste 7 la mie, dar, conform legii, primăria nu are competențe în acest sens și nici nu am fost consultați cu privire la propunerea de carantinare a localității.

Vă rog, însă, să fim responsabili în continuare, să respectăm normele de protecție sanitară și, dacă decizia de carantinare va fi adoptată oficial, să respectăm cu strictețe prevederile legale.

Imediat după eventuala adoptare a unei decizii privind carantinarea locală, voi informa locuitorii municipiului Petroșani despre măsurile suplimentare care se impun, precum și despre modul de aplicare al acestora.

Sunt alături de toți cetățenii Petroșaniului, îi înțeleg, dar, în același timp, ca locuitor și ca primar al Petroșaniului îmi manifest îngrijorarea în ceea ce privește creșterea alarmantă a ratei de infectare cu COVID – 19. Trebuie să respectăm toate măsurile pentru prevenirea, pe cât posibil a infectărilor cu SARS – Cov-2, și împreună, cu responsabilitate, vom putea să depășim și acest moment dificil.