Tiberiu Iacob – Ridzi, prezent la discuțiile de la Bruxelles despre zonele miniere aflate în tranziție

Tiberiu Iacob – Ridzi, primarul municipiului Petroșani se va afla săptămâna viitoare la Bruxelles, acolo unde vor avea loc  noi discuții referitoare la platforma regiunilor miniere aflate în tranziție.
“Luni dimineață voi merge la Bruxelles la întâlnirea care este organizată de Comisia Europeană în legătură cu ceea ce înseamnă finanțarea pe exercițiul financiar 2021-2027”,  a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.
Pentru a susține diversificarea economică și tranziția tehnologică a regiunilor carbonifere, Comisia Europeană a lansat în 11 decembrie 2017 ”Platforma pentru regiunile carbonifere în tranziție”, una dintre principalele măsuri ale pachetului “Energie curată pentru toţi europenii”.  Platforma facilitează dezvoltarea de proiecte și strategii pe termen lung în regiunile carbonifere, în scopul lansării procesului de tranziție și ca răspuns la dificultățile sociale   și de mediu. Ea este concepută pentru a stimula tranziția către energia curată, acordând mai multă atenție echității sociale, transformărilor structurale, noilor competențe și finanțării pentru economia reală.
România a aderat la această platformă la începutul anului 2018 și,  în acest fel,  Valea Jiului ar fi prima zonă din România care va beneficia de sprijinul acestei iniţiative, prin proiecte care vizează diversificarea economică, îmbunătăţirea calităţii aerului şi a tehnologiilor care vor contribui la decarbonizarea economiei.