Tiberiu Iacob – Ridzi: Primăria Petroșani vrea să salveze spitalul de la Vulcan

Primăria Petroșani este decisă să se implice și, dacă CL Vulcan își va da acordul, să fie transformat în secție exterioară a Spitalului de Urgență Petroșani, după modelul Petrila. Între timp la Petroșani vin medici noi.
Informația a fost detaliată astăzi de primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi, care a declarat și că pregătesc un proiect pentru medicii care vin la Petroșani din alte zone. Lor li s-ar putea deconta chiria timp de cinci ani.
”La Petroșani au venit 6 medici noi în ultima lună, medici speccialiști. Sunt 2 medici ATI, un medic neurolog și un medic balneofizioterapeut. De asemenea, 2 medici psihiatri. Iată că spre Spitalul Petroșani încep să vină medici, ceea ce este foarte bine. Astăzi va fi Consiliul de Administrație, la care am cerut să merg, să particip pentru că e un punct pe care vrem să îl discutăm și anume să reintroducem acea prevedere prin care spitalul să poată să plătească chiria medicilor care vin din altă parte, pe o perioadă de cel mult cinci ani. Suntem încă deficitari la anumite specializări”, a declarat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.
Referindu-se la Vulcan, primarul Petroșaniului a precizat că, dacă situația o va impune, sunt dispuși să preia spitalul și medicii de aici.