TIBERIU IACOB RIDZI: STAREA DE SĂNĂTATE A SOȚIEI MELE S-A AGRAVAT

Primarul din Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi, soţul Monicăi Iacob Ridzi, spune că starea de sănătate a acesteia s-a agravat şi că în penitenciar nu îi poate fi administrat tratamentul necesar, în timp ce avocatul afirmă că va face demersuri pentru un eventual transfer la un spital penitenciar.
Tiberiu Iacob Ridzi l-a însoţit, duminică, pe avocatul Alexandru Chiciu la Secţia exterioară Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla, unde este încarcerată Monica Iacob Ridzi, însă nu a putut intra, deoarece au fost epuizate cele patru vizite la care fostul ministru are dreptul, transmite Mediafax.
Ridzi a declarat că starea de sănătate a soţiei sale s-a agravat de când se află în penitenciar.
„Nu se poate acorda acest tip de tratament (necesar pentru bolile de care suferă Monica Iacob Ridzi – n.r.) în penitenciar. Acum este sub tratamentul pe care îl avea în momentul în care a intrat în penitenciar, însă bolile de care suferă au nevoie de alte tipuri de tratament, care nu pot fi acordate aici”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi.
La rândul său, avocatul Alexandru Chiciu, care a intrat la clienta sa, a spus că încearcă să găsească pârghii pentru a o scoate pe Monica Iacob Ridzi din închisoare, întrucât este nevinovată.
„Starea dânsei de sănătate nu este foarte bună, dealtfel acesta este şi unul dintre motivele pentru care vreau să vorbesc cu doamna Ridzi, să vedem ce demersuri putem face pentru eventualul transfer la un penitenciar- spital”, a spus avocatul, înainte de a intra la Ridzi.
Potrivit acestuia, din punct de vedere juridic nu se mai poate face nimic pentru ca Monicăi Iacob Ridzi să îi fie redusă pedeapsa, deoarece hotărârea ICCJ este definitivă.
„Sigur, vom încerca orice demers pe care legea îl va permite, vreau să discut cu dânsa şi să găsim toate pârghiile legale, ca acest om realmente nevinovat să iasă din închisoare”, a adăugat avocatul.
Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv, în 16 februarie, de instanţa supremă, la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului. Fostul ministru s-a predat la Poliţia Judeţeană Cluj, fiind încarcerată la secţia exterioară din Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla, unde va sta în perioada de carantină.
Sursa-antena3