Timiş: Lemn confiscat şi sancţiuni aplicate de poliţiştii din Lugoj!

Activistul din cadrul ASOCIATIEI DE PROTECȚIA MEDIULUI, APELOR ȘI PĂDURILOR- WAGNER GROUP documenta un presupus transport ilegal de material lemnos. Pentru că existau neconcordanțe, colegul nostru a sesizat autoritățile.

„În data de 22.02.2023, în jurul orelor 14:20, polițiștii Biroului Rutier Lugoj au fost sesizați prin SNUAU 112 de către un bărbat cu privire la faptul că un camion cu remorcă ce se află în mișcare pe DN6 cu direcția Lugoj, nu are poze efectuate conform metodologiei de aplicare în aplicația SUMAL 2.0 și prezintă suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos încărcată și transportată.

Polițiștii au procedat la depistarea și oprirea în trafic a camionului, pe șoseaua de centură ocolitoare a municipiului Lugoj, care era condus de un bărbat în vârstă de 59 de ani.

În vederea stabilirii veridicității aspectelor sesizate, polițiștii au procedat la conducerea autocamionului la Ocolul Silvic din Lugoj, unde s-au efectuat verificările și măsurătorile necesare cu privire la cantitatea de material lemnos aflată în autocamion cât și în remorcă, prilej cu care s-a constatat că pe remorcă a fost încărcată în plus, o cantitate de 0.954 mc sortiment lemn de foc din specia fag, față de cantitatea prevăzută în aviz.

În urma celor constatate, polițiștii au aplicat două sancțiuni contravenționale în valoare de 5000 de lei conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Ca măsură complementară a fost confiscată cantitatea de material lemnos care era în plus, față de cea prevăzută în aviz.”, au declarat reprezentanții IPJ Timiș.

Activist șicanat de jandarmi în timp ce filma un transport de lemn! VIDEO