TRAFICANȚI DE CARNE VIE- SĂLTAȚI DE OFIȚERII BCCO

În această dimineață, au fost efectuate 6 percheziții pentru destructurarea unei grupări infracționale care exploata sexual tinere, în Germania și Austria.
La data de 9 mai a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia și ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu, sub coordonarea procurorilor DIICOT — Biroul Teritorial Sibiu, au efectuat 6 percheziții domiciliare pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate specializate în trafic de persoane și proxenetism.
De asemenea, polițiștii au pus în aplicare 13 mandate de aducere, audierile fiind în curs de desfășurare.
Din anchetă au rezultat indicii că șase bărbați, din județele Sibiu și Mureș, cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani, ar fi constituit un grup infracțional organizat cu preocupări infracționale în sfera proxenetismului, gruparea fiind sprijinită și de alte persoane.
În fapt, sub pretextul oferirii unor locuri de muncă, persoanele în cauză ar fi racolat tinere pe care le-ar fi transportat în Austria și Germania, în zona localității Nurnberg.
Odată ajunse la destinație, tinerele ar fi fost obligate să practice prostituția, fiind în permanență supravegheate de membrii grupării, banii obținuți fiind însușiți de membrii grupării. Veniturile ilicite realizate de membrii grupării sunt de circa 100.000 de euro.
Totodată, la activități au participat polițiști ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara și ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Sibiu.
În cauză, s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și al Departamentului pentru Informații și Protecție Internă.
La acțiune au participat jandarmi din cadrul I.J.J. Sibiu și I.J.J. Hunedoara.