Traficul rutier pe o şosea din Franţa, suspendat timp de două luni pentru a se permite reproducerea broaştelor

3

Circulaţia autovehiculelor pe o şosea din oraşul Saint-Malo, situat în vestul Franţei, urmează să fie suspendată timp de două luni, măsura fiind adoptată pentru a se încuraja reproducerea unor specii de amfibieni, a anunţat vineri primăria localităţii, citată de AFP.
Traficul rutier pe Rue des Petits Ports, o şosea situată în apropierea Pointe de la Varde, sit inclus pe lista zonelor naturale protejate, va fi închis în perioada 15 ianuarie – 15 martie, conform unui decret municipal.
Anul trecut s-a constatat “mortalitatea ridicată în rândul amfibienilor în timpul migraţiei”, cauzată de traficul rutier din acest oraş portuar de pe coasta nordică a Bretaniei.
În această perioadă a anului, broaştele râioase şi tritonii Lissotriton helveticus, incluşi pe lista roşie a speciilor pe cale de dispariţie, migrează în vederea reproducerii într-un iaz situat în apropierea şoselei.
“La mijlocul lunii februarie 2017, aproximativ o mie de amfibieni au fost semnalaţi în jurul acestui iaz”, potrivit primăriei.
În 2017, prima interdicţie de circulaţie impusă în zonă timp de o lună ”a făcut posibilă stoparea mortalităţii amfibienilor şi conservarea reproducerii acestora”, a precizat instituţia.
Sursa foto: www.ouest-france.fr

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here