TRAIAN BĂSESCU VA FI AUDIAT MIERCURI DE PROCURORI. FOSTUL PREŞEDINTE ,CHEMAT LA PARCHET ÎN DOSARUL DE ŞANTAJ

rps20150315_091707Traian Băsescu va fi chemat miercuri în faţa procurorilor de la Parchetul General pentru a răspunde la întrebări în legătură cu dosarul în care senatorul Gabriela Firea a depus plângere pentru şantaj după ce a fost ameninţată public că s-ar putea să nu-şi mai găsească soţul acasă.
Avocatul Lucian Bolcaş, reprezentantul legal al Gabrielei Firea , a confirmat în emisiunea Q&Ainformaţia potrivit căreia Traian Băsescu va fi audiat miercuri de procurori.
„O reprezint pe doamna senator Firea pentru că este vorba despre un om, despre o femeie, despre un senator al României care-şi apără demnitatea ei, şi de femeie, şi de senator în faţa a ceea ce Paler spunea că este „un val de mârlănie”. Aceasta este senţa dosarului”, a declarat Lucian Bolcaş.
Avocatul a mai precizat că a formulat o cerere pentru a participa la audierea lui Traian Băsescu şi că cererea a fost aprobată.
Întrebat ce ar dori să-l întrebe pe Traian Băsescu în timpul audierilor, Lucian Bolcaş a răspuns: „De unde atâta răutate împotriva oamenilor?”
Scandalul Băsescu – Firea a început după ce fostul preşedinte, referindu-se la senatorul PSD, a spus că şi acum poate spune că aceasta este „o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist”. „Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele”, a spus Băsescu, pe 14 aprilie 2014.
Sursa-antena3