Traian Berbeceanu va fi șef de cabinet al ministrului de Interne. „Va fi nevoie de multă muncă și de multă determinare”

Traian Berbeceanu a făcut prima declarație pe tema propunerii venite din partea ministrului de Interne de a-l numi șef de cabinet. Fostul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia a scris un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care spune că se simte onorat de propunerea venită din partea ministrului Marcel Vela. 
„Propunerea domnului ministru Marcel Vela mă onorează și mă responsabilizează, în egală măsură! Va fi nevoie de multă muncă și multă determinare. Și ne vom baza pe sprijinul tuturor profesioniștilor din Poliția Română! Va fi bine! Doamne ajută!”, a scris Berbeceanu pe Facebook
Fostul polițist a condus a condus timp de mai mulți ani Brigada de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Alba Iulia, structură care activează în trei județe, respectiv Alba, Hunedoara și Sibiu. În acea perioadă, polițiștii din echipa condusă de Berbeceanu au lucrat la dosare complexe în ceea ce privește combaterea structurilor de tip mafiot. Ceea ce pare că s-a răsfrânt asupra lui Berbeceanu atât pozitiv, cât și negativ. Acesta a fost desemnat de două ori Polițistul anului la nivel național, dar a fost și ținta unui dosar pe care el însuși l-a supranumit o „mârșăvie judiciară”. Dosarul se află în judecată la Înalta Curte de Casație și Justiție, Berbeceanu fiind achitat în prima instanță. 
Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat astăzi că îl vrea pe Traian Berbeceanu ca șef de cabinet. Anunțul vine în contextul în care, reprezentantul Guvernului susține că vrea să reformeze structurile din subordinea ministerrului. 

Theodora Roman