Trei derbedei cu uniforme de polițist au stâlcit în bătaie un lupenean

Actualul șef al IPJ Hunedoara a fost informat de victimă, însă în loc să-i dea afară din structură pe indivizii cu apucături de interlopi, s-a făcut că nu vede și nu aude. Unul dintre huliganii cu uniformă de polițist, Andrei Ari, nu numai că lucrează și acum la Poliția Lupeni, dar nici măcar nu l-a despăgubit pe bărbatul pe care l-a sluțit în bătaie. Ari Andrei s-a dus la victimă și a semnat un angajament notarial prin care îi oferea suma de 1000 de euro iar aceasta trebuia să-și retragă plângerea de la Parchet. Ari n-a plătit despăgubirile asumate și victima susține că a fost vizitată de niște indivizi. Aceștia i-au cerut să nu mai aibă pretenții de la polițistul huligan ”dacă vrea să-i fie bine”.

Polițistul Andrei Ari este suspectat și de faptul că se află la conducerea unei asociații, iar în calitate de președinte a făcut niște vizite la oamenii de afaceri din Valea Jiului. Dacă IPJ Hunedoara nu pare interesat de faptul că ar putea fi vorba de un conflict de interese și de o posibilă încălcare a statutului funcționarului public, poate ANI, IGPR ori altă instituție va cerceta situația.
Întregul incident a avut loc în anul 2013, în municipiul Lupeni, povestește bărbatul agresat, Ciocoiu Minu. Au fost patru polițiști implicați în incident, trei bărbați și o femeie. Cu polițista a avut noroc Minu că a scăpat cu viață, femeia nu doar că a încercat să-și facă datoria corect dar a intervenit ca bătăușii să se oprească înainte ca victima să ajungă în comă. Cei trei polițiști bătăușți sunt Ari Andrei Ștefan, Tudoran…. și Constantiniu…. toți încadrați la ordine publică.
”În noaptea de 15.01.2013 au venit și au intrat cu forța în apartamentul meu și al concubinei (fosta soție), m-au bătut când le-am cerut mandatul de percheziție, m-au târât pe scări unde au continuat să mă lovească cu bocancii și cu pumnii, după ce în prealabil mi-au dat cu spray paralizant și mi-au pus cătușele, fiind ținut circa 4 ore în sediul poliției unde am fost bătut crunt. Patru zile nu m-am putut mișca și nu am putut mânca nimic. Am fost dus la sediul poliției, unde într-o cameră am fost pur și simplu sechestrat și bătut cu bestialitate pănă am leșinat. Când m-am trezit, mi-au dat drumul, am fost dus la Spitalul Lupeni(Urgență), unde au început să sune telefoanele din partea polițiștilor pentru a nu fi internat, lucru ce s-a întâmplat și mi s-a dat o simplă adeverință medicală în care se specifică concluzii. Am stat inconștient o zi și o noapte și pentru că starea mi s-a agravat, în seara de 17.01.2013, în jurul orelor 23, am fost dus la Spitalul Petroșani(Urgență), unde s-a constatat o stare mult mai gravă inclusiv fisuri și fracturi și complicații ale organelor interne”, povestește Ciocoiu Minu . Acesta a făcut un memoriu către Liviu Dumitru, șeful IPJ Hunedoara și a sperat ca agresorii să fie trași la răspundere. Nu s-a întâmplat nimic!
Bătăușii în uniforme de polițist au dat cu atâta furie în el încât i-au smuls pur și simplu lucrarea dentară. Bărbatul a avut nevoie de 30-35 de zile de îngrijiri medicale. Polițistul Ari și colegii lui care l-au bătut cu bestialitate pe lupenean, pentru a scăpa de închisoare, s-au dus la Minu și i-au promis o sumă de bani pentru a-și retrage plângerea. A făcut și un act notarial cu bătătușii dar Ari Andrei Ștefan n-a mai plătit nici în zi de astăzi. Când Ciocoiu Minu a avut tupeu să-l întrebe de bani, a fost vizitat de niște interlopi care i-au spus să stea cuminte dacă vrea să-i fie bine. Chiar dacă victima și-a retras plângerea penală împotriva bătăușilor, IPJ Hunedoara era obligat să cerceteze cu atenție cazul și să se descorotosească de asemenea indivizi care nu fac cinste uniformei. N-a făcut acest lucru cum n-a făcut în multe alte cazuri de care vom vorbi în anchetele viitoare.
Poate, acum, pe ultima sută de metri, IPJ Hunedoara se va decide să cerceteze un alt aspect care naște suspiciuni și care este legat de același polițist Andrei Ștefan Ari. Acesta este președintele unei asociații și în calitate de conducător al acesteia ar fi primit diferite sponsorizări în bani de la oameni de afaceri din Valea Jiului.
Nu este treaba noastră să cercetăm cât de legal și cât de dornici au fost afaceriștii să cotizeze sau dacă au făcut-o din alte considerente ori de teamă, ci al IPJ Hunedoara și poate chiar al Parchetului. Polițistul – președinte de asociație, Andrei Ștefan Ari a declarat doar că este legal să ocupe și această funcție, că nu este nici un fel de incompatiblitate.
În ceea ce privește daunele de 1000 de euro pe care le are de plătit către Ciocoiu Minu, bărbatul stâlcit în bătaie, polițistul bătăuș a declarat că se află la volan și nu mai poate vorbi. Mizăm pe promptitudinea IPJ Hunedoara și așteptăm ca purtătorul de cuvânt să ne informeze că va verifica aceste aspecte, la fel cum a făcut și când presa a mediatizat statistica deloc onorantă privind criminalitatea, în care județul Hunedoara se situează pe locul zece, adică printre cele mai periculoase din România.