TREI INCENDII PRODUSE ÎNTR-O SINGURĂ ZI

Echipajele de pompieri, descarcerare şi prim-ajutor ale detaşamentelor din judeţul Hunedoara şi subunităţile aflate în subordine au intervenit în 5 ianuarie, la 3 incendii, 4 transporturi de apă menajeră şi 3 transporturi de la domiciliu la ambulanţă ale unor pacienţi din Deva, Brad şi Petroşani.
Detaşamentul de Pompieri Deva a intervenit în oraşul Simeria, pe strada Ciocârliei, cu 2 echipaje pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară. La sosire, pompierii au constatat că arderea se manifesta la coşul de fum, intervenţia promptă a acestora limitând propagarea incendiului la aproximativ 2 metri patraţi de acoperiş. Incendiul, care se putea extinde la întregul acoperiş sau la locuinţă, a fost generat, cel mai probabil, de coşul de fum neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile.
Două echipaje ale Secţiei Ilia au fost implicate, noaptea trecută, în operaţiunile de stingere a unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Gothatea. Arderea se manifesta la tavanul din scândură a unei bucătării, precum şi la mai multe corpuri de mobilier suspendate. După stingerea incendiului, pompierii au concluzionat că probabil incendiul a fost cauzat de un scurtcircuit electric.
Detaşamentul de Pompieri Deva a acţionat cu 2 autospeciale şi o ambulanţă la un incendiu produs la o magazie situată la parterul blocului 49, de pe strada Zarandului. Pompierii au lichidat rapid incendiul în care au ars materiale textile şi pături. Cel mai probabil incendiul a fost generat de focul deschis în spaţii închise.
Detaşamentul de Pompieri Deva şi Staţia de Pompieri Brad au executat 4 transporturi de apă menajeră pe străzile Vulcan, Dealu Racovei, Lunca şi în localitatea Luncoiu de Jos.
În 5 ianuarie, pompierii care acţionează în vederea acordării ajutorului medical de urgenţă au asistat medical 37 de persoane.