Trupele ruse au capturat un aerodrom strategic în sudul Ucrainei

Trupele ruse au capturat sâmbătă în sudul Ucrainei un aerodrom strategic, de unde şi-ar putea continua înaintarea către oraşul-port Mariupol, în a treia a zi a invaziei ruse în Ucraina, transmite DPA.

 

Armata rusă a primit ordinul să-şi lărgească ofensiva asupra Ucrainei, a anunţat mai devreme Ministerul Apărării de la Moscova, care a acuzat Kievul că a respins negocierile.

 

Trupele ruse atacă pe mai multe direcţii, dar asaltul aşteptat asupra capitalei Kiev încă nu a avut loc, fiind însă înregistrate în timpul nopţii atacuri de artilerie şi cu rachete asupra oraşului şi schimburi de focuri. Voluntarilor care apără oraşul le-au fost distribuite circa 25.000 de pistoale mitralieră, 10 milioane de cartuşe şi arme antitanc, a declarat ministrul de interne ucrainean Denis Monastirski.

 

În încercarea de a îngreuna şi mai mult înaintarea trupelor ruse, care se lovesc de o rezistenţă peste aşteptări a armatei ucrainene, adminstraţia ucraineană a străzilor a cerut eliminarea tuturor indicatoarelor rutiere.

 

În afara Kievului, au fost înregistrate atacuri aeriene ruseşti în oraşul Sumy din nord-est, la Mariupol în sud şi la Poltava în est, conform Ministerului Apărării ucrainean.

 

Trupele ruse au capturat oraşul sud-estic Melitopol, lângă Marea Azov, în timp ce separatiştii proruşi au câştigat teren în regiunea lor, Donbas, dar pe ansamblu ofensiva rusească avansează lent şi provoacă armatei ruse mari pierderi umane şi în echipamente, conform evaluărilor Kievului şi ale oficialilor militari britanici şi americani.