Țuică periculoasă, vândută în Valea Jiului

Anchetatorii au descoperit că o familie din Vulcan făcea bani din vânzarea poșircii încă din anul 2012. Doi dintre inculpați au fost condamnați pentru contrabandă, iar în urma perchezițiilor făcute la domiciliile lor cât și la societățile pe care le administrau s-au descoperit mii de litri de alcool de proastă calitate.

”Din anul 2012, inculpații au început să achiziționeze diferite cantități de alcool de la o persoană, alcool pe care îl transporta la domiciliul lor, după care îl transvazau în recipiente de 1000 de litri, care se aflau în beciul casei. La domiciliul său, inculpatul îl dilua, aducându-l la tăria de aproximativ 37 de grade, după care îl punea în sticle de plastic de 0,5 litri și ulterior, în funcție de vânzări, sticlele de plastic cu alcool le transporta la cele două magazine pe care le deține. Activitatea infracțională a inculpaților a continuat până în data de 25.04.2019, când cu ocazia percheziției domiciliare efectuată la domiciliul inculpaților, în magazia imobilului situat în spatele locuinței s-a găsit cantitatea de alcool de 2300 litri, ambalată în două recipiente de câte 1000 de litri și 6 damigene de sticlă de câte 50 de litri. Cu ocazia percheziției domiciliare efectuată în data de 25.04.2019, s-a constatat că inculpatul deţine în mod ilegal arma neletală de tir sportiv”, se precizează în rechizitoriul procurorilor din Petroșani.

Cei doi soți și fiica lor au fost puși sub acuzare și trimiși în judecată pentru contrabandă, însă nu au recunoscut faptele. În fața instanței au susținut că au făcut alcool doar pentru uzul lor şi pentru a le da de băut muncitorilor. Unul dintre martorii din dosar a declarat că ştia că la magazinul inculpaţilor se vindea băuturi alcoolice, dar şi știa de la un apropiat al acestora că făceau ţuică din pufoaică şi porumb. Judecătoria Petroșani l-a condamnat pe capul familiei la 2 ani închisoare cu suspendare iar pe soția sa la 1 an închisoare cu amânarea aplicării pedepsei.