Turismul – o soluție viabilă pentru dezvoltarea județului Hunedoara

0

Sectorul turistic al județului Hunedoara poate fi unul din motoarele principale ale dezvoltării economiei locale. Turismul bine promovat și dezvoltat poate contribui, în mare măsură, la dezvoltarea durabilă a județului, un rol important avându-l și în conservarea mediului natural, cultural și social.

Trecutul bogat în istorie şi îmbinarea culturală fac din județul Hunedoara unul din cele mai interesante locuri, nu numai din România, dar şi din întreaga regiune, obiectivele turistice de aici putând deveni poate cele mai interesante destinaţii din estul Europei.

Este un potențial pe care județul Hunedoara poate miza cu succes. Pentru aceasta, programul meu are în vedere: modernizarea infrastructurii de transport cu acces direct la obiectivele turistice; promovarea unei identități unitare, bazată pe zonele etnografice specifice, în armonie cu obiectivele la nivel național; poziționarea județului Hunedoara în rețelele naționale și internaționale, prin organizarea de evenimente de anvengură; crearea de pachete turistice integrate, care au ca punct de plecare brandul județului și, nu în ultimul rând, calificarea forței de muncă tinere și astfel, ocuparea posturilor de către profesioniști în domeniul turismului.

Una din preocupările mele ca parlamentar, dar și o reușită de necontestat este aceea că, după patru ani de promovare intensă, cu sprijinul parlamentarilor PSD de Hunedoara, dar și al membrilor Comisiei parlamentare comune a Camerei Deputatilor și Senatului pentru relația cu UNESCO, am obținut o lege prin care CJ Hunedoara a preluat în administrare cetățile dacice de la Costești, Blidaru, Piatra Roșie și Banița. Astfel, aceste monumente excepționale vor putea fi bine îngrijite și puse în valoare, de la an la an.

Așa se face că, Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, Teatrul de Artă Deva, Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroșani, Biblioteca Județeana „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, Centrul de Cultură și Artă al Județului Hunedoara au organizat din ce în ce mai multe evenimente, manifestări de înaltă ținută, care au atras un numeros public.

Prin intermediul Agenției de Dezvoltare Economico-Socială a Județului Hunedoara (ADEH) a crescut vizibilitatea producătorilor locali prin prezența acestora la târgurile și expozițiile de profil. Acum producătorii hunedoreni beneficiază și de o platformă de promovare gestionată de ADEH: www.produsdehunedoara.ro

Așadar, turismul hunedorean constituie una din prioriățile mele pentru că acesta poate fi un suport important al dezvoltării teritoriului prin dinamizarea activităților economice tradiționale și prin punerea în valoare a particularităților culturale locale, oferind numeroase oportunități de muncă si stopând în aceeași măsură exodul rural al tinerilor.

Deputat Laurențiu Nistor,

Președintele Organizației Județene PSD Hunedoara

CMF 21200019 PSD-PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT ORGANIZAȚIA JUDEȚEANĂ HUNEDOARA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here