Turiști rătăciți pe Oslea

Trei turiști au rămas blocați în zona Pârâul Ursului – Oslea, din munţii Vâlcan, iar pentru salvarea lor a fost nevoie de intervenția salvamontiștilor și a jandarmilor montani.
Sesizarea a fost făcută de o tânără care fusese alături de cei trei, dar care a reuşit să coboare cu placa la DN 66A, iar de acolo cu autovehiculul până în zona Câmpu lui Neag, de unde a apelat numărul de urgenţă 112.
Către zona în care se aflau cele trei persoane au plecat 2 salvamontişti aflaţi la o cabană din zona Câmpuşel, precum şi o echipă mixtă formată din 2 jandarmi montani şi 4 salvamontişti din Câmpu lui Neag. Ulterior a intervenit şi o a doua echipă formată din 4 jandarmi montani.
”Din datele iniţiale, rezulta faptul că cele trei persoane înaintau cu greu datorită stratului consistent de zăpadă, frigului şi întunericului.  De asemenea, în zona Oslea  nu există acoperire cu semnal GSM şi personale aflate în dificultate nu au putut apela numărul de urgenţă 112.
Prima echipă de salvamontişti a reuşit să ajungă la cele trei persoane şi le-au condus la cabana de vânătoare Câmpuşel, unde a ajuns şi echipa mixtă formată din jandarmi montani şi salvamontişti.
Cele trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie, domiciliate în municipiul Craiova, nu au avut nevoie de îngrijiri medicale”, a declarat Nicolae Răducu, purtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara.