Ucrainian mort de beat, baricadat într-o autocisternă plină cu benzină

Polițiștii au intervenit în forță și l-au dat jos pe inconștient. Incidentul a avut loc localitatea Cleja, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bacău.

Autocisterna a fost oprită în cadrul unui filtru organizat, sâmbătă seara, de poliţiştii rutieri.

„La oprirea autovehicului, ca urmare a solicitării echipajului de poliţie, şoferul s-a încuiat în camion şi a refuzat orice comunicare cu poliţiştii. Situaţia se impunea a fi clarificată, fapt pentru care poliţiştii au deschis portiera autovehiculului, prin geamul lateral. Ulterior, s-a procedat la imobilizarea şi stabilirea identităţii conducătorului auto, respectiv, un bărbat în vârstă de 41 ani, din Ucraina. Bărbatul a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 1,35 mg/ l alcool pur în aerul expirat”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

Bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiştii au deschis un dosar penal în care continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului.