Un bărbat din Gorj a fost împuşcat de poliţişti, după ce i-a atacat cu o furcă şi a asmuţit câinele asupra lor

Poliţişti din Motru au tras mai multe focuri de armă asupra unui bărbat de 40 de ani din comuna Borăscu ce provocase un scandal în curtea cumnatei şi care a devenit agresiv la sosirea oamenilor legii, lovind maşina acestora cu o furcă şi asumuţind câinele asupra lor.
Poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Motru au fost sesizaţi prin 112 de o localnică din comuna Borăscu cu privire la faptul că un bărbat din aceeaşi localitate, care îi este cumnat, ar fi pătruns fără drept în curtea casei sale şi ar fi provocat scandal.
„La sosirea poliţiştilor la faţa locului, bărbatul a devenit agresiv, îndreptându-se în direcţia acestora cu o furcă, provocând distrugeri la o autospecială de poliţie, aflată în dotarea Secţiei 3 Poliţie Rurală Motru, şi asmuţind un câine ce îi aparţine spre cei doi poliţişti. Bărbatul a fost somat de către poliţişti, aceştia executând ulterior 3 focuri de avertisment în plan vertical şi, întrucât acesta nu a încetat comportamentul agresiv, au executat cinci focuri de armă, cu armamentul din dotare, în direcţia acestuia şi unul asupra câinelui. Bărbatul a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, în stare de conştientă”, precizează reprezentanții Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj.
Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj.