Un pușcăriaș a vrut să-i dea mită agentului supraveghetor

Ofițerul de penitenciar l-a reclamat imediat pe deținut pentru încercarea de mituire iar acesta a fost cercetat disciplinar și sancționat. Comisia de disciplină a Penitenciarului Deva, locul unde se afla în detenție individul, a decis să-i aplice sancțiunea prevăzută de art. 101 al. 1 lit. e din Legea nr. 254/2013, respectiv: ”suspendarea dreptului de a primi vizite, pe o perioadă de cel mult 1 lună” apreciindu-se că petentul a încălcat disp. art. 82 lit. m din aceeași lege respectiv: „Persoanelor condamnate le sunt interzise: oferirea sau darea de bani ori alte foloase personalului penitenciarului”.

Conform datelor din anchetă, pușcăriașul, fost cadru militar, a cumpărat înainte de încarcerare 4 bilete la loto într-o cârciumă din Orăştie, bilete pentru care a plătit suma de 100 lei şi după ce le-a verificat a constatat că acestea erau câştigătoare. A mers pentru a-şi ridica câştigul în sumă de 721 lei, însă n-a reușit. Ajuns după gratii s-a gândit că îl poate ajuta agentul supraveghetor.

”Ar fi încercat să înmâneze supraveghetorului niște bilete de pariuri susținând că sunt câștigătoare și oferindu-i supraveghetorului suma de 50 lei pentru revendicarea acestora urmând ca diferența să o pună în contul petentului. În faza de cercetare disciplinară, petentul a recunoscut că i-a propus supraveghetorului să îi înmâneze 4 bilete câștigătoare, însă acesta l-a refuzat, iar petentul susține că nu a intenționat să îl corupă sau să îl mituiască pe agentul de penitenciar, ci doar să îi plătească serviciul efectuat”, se arată în dosar.

Încercarea de corupere a polițistului a fost filmată cu camera din dotarea agentului, astfel că apărarea pușcăriașului a fost imediat respinsă de magistrații Judecătoriei Deva.