Universitatea din Petroșani: Studenți de pe aproape toate continentele învață la Petroșani

Participarea la târgurile și manifestările de profil din țară și, mai ales, de peste hotare, reprezintă o oprtunitate extraordinară pentru Universitatea din Petroșani de a se face cunoscută și de a atrage studenți din alte țări aici, în Dealul Institutului.
Oferta educațională de la Universitatea Petroșani este promovată cu ocazia fiecărei manifestări de profil, iar studenți de pe aproape toate continentele învață acum la Petroșani. Sunt atrași și de costurile mici de aici, în paralel cu condițiile de studiu.
”În primul rând ne ajută (n.r. aceste târguri, expoziții, etc.) pentru că ne dau posibilitatea să găsim mai mulți parteneri cu care să colaborăm, iar pe de altă parte ne facem cunoscuți în așa fel încât să atragem studenți din întreaga lume înspre universitatea noastră. S-au arătat unii tineri destul de deschiși să vină să studieze la noi și datorită costurilor mai mici pentru studiu, și datorită costurilor de cazare și de întreținere mult mai mici decât în alte țări europene, iar la Petroșani mai mici chiar decât alte centre universitare din țară. Iată că sunt niște oportunități pe care trebuie să le fructificăm în vederea și atragerii studenților străini către universitatea noastră. La această oră, sunt circa 300 de studenți basarbeni, dar avem studenți și din Camerun, din Siria, din Istrael, Turkmenistan, iar la doctorat avem, în cadrul Românilor de pretutindeni, din SUA, Australia, Austria, Franța. Sperăm să vină și din alte țări. Vrem să extindem aceste schimburi”, a declarat Rectorul Universității Petroșani, prof. univ. dr. Ing. Radu Mihai Sorin.