Universitatea Oxford oprește testarea vaccinului AstraZeneca pe copii și adolescenți

Universitatea Oxford a decis să întrerupă testarea vaccinului AstraZeneca pe copii și adolescenți. Eficiența serului era verificată la minori în cadrul unui studiu clinic, dar procesul a fost oprit din cauza problemelor de coagulare, apărute la adulții din Marea Britanie.

Universitatea Oxford așteaptă mai multe informații cu privire la posibilele legături dintre serul dezvoltat alături de AstraZeneca și problemele de coagulare a sângelui, apărute la persoanele imunizate.

Un purtător de cuvânt al Oxford a anunțat marți că nu au apărut probleme în studiile clinice, dar se așteaptă mai mute informații cu privire la posibilele legături dintre tromboze și serul anti-COVID.

Problemele de coagulare, apărute la adulți, au declanșat o serie de revizuiri ale vaccinului în Marea Britanie și Europa. Orice legătură în problemele de sănătate și vaccinul AstraZeneca urmează să fie analizate, precizează Reuters.

Mai mult decât atât, potrivit NBC News, Universitatea Oxford așteaptă îndrumare de la autoritățile sanitare din Marea Britanie, înainte de a continua vaccinările pe copii și adolescenți.

În cursul zilei de marți, Agenția Europeană pentru Medicamente a precizat că este analizată o posibilă legătură dintre cazurile de tromboză și vaccinul de la AstraZeneca. În Marea Britanie, 7 persoane care au dezvoltat tromboze după vaccinare au murit, dintr-ul total de 30 de persoane care au prezentat o serie de probleme de coagulare a sângelui după imunizarea cu serul realizat în parteneriat cu Universitatea Oxford.