VACANȚA DE 5 ZILE PENTRU TOȚI ROMÂNII DUPĂ PAȘTE 2017

Elevii, bugetarii, cat si angajatii din mediul privat se vor bucura de o mini-vacanta la scurt timp dupa Pasti.
Joi 1 iunie 2017 – Ziua Copilului declarata zi libera
Vineri 2 iunie 2017 – Cu siguranta va fi declarata libera pentru ca este inainte de weekend.
Sambata si Duminica, respectiv 3 si 4 iunie 2017 – Weekend si prima zi de Rusalii
Luni 5 iunie 2017 – A doua zi de Rusalii, zi libera
Codul Muncii prevede 14 zile libere acordate cu ocazia sărbătorilor legale, respectiv câte două zile pentru Anul Nou, Paşte, Rusalii şi Crăciun şi câte o zi pentru Ziua Unirii Principatelor Romane, Ziua Internaţională a Muncii, Ziua Copilului, Adormirea Maicii Domnului, Sfântul Andrei şi Ziua Naţională a României.
Codul Muncii prevede că, prin hotărâre a Guvernului, se vor stabili programe de lucru adecvate pentru unităţile sanitare şi pentru cele de alimentaţie publică, în scopul asigurării asistenţei sanitare şi, respectiv, al aprovizionării populaţiei cu produse alimentare de strictă necesitate, a căror aplicare este obligatorie.
De asemenea, salariaţii care sunt nevoiţi să lucreze în zilele declarate sărbători legale trebuie să beneficieze de timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile. În cazul în care, din motive justificate, nu se acordă zile libere, ei trebuie să primească, pentru munca prestată în zilele de sărbătoare legală, un spor la salariul de bază, ce nu poate fi mai mic de sută la sută din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.