Vacanța vine cu vești bune pentru studenți și cu salarii mai mari pentru medicii militari, polițiști și funcționari publici

Studenții vor primi bursă și în perioada vacanței de vară, în cuantum de 201 lei, pentru eforturile depuse, protecția socială a acestora și ținând cont că în vacanță sunt foarte multe activități extracurriculare. Acesta a fost un amendament al PNL, respins de comisiile de buget și de muncă, dar susținut de deputații PSD la votul din plen, în urma discuțiilor avute cu organizațiile studențești.
Tot marți, în Camera Deputaților, a fost adoptat proiectul de lege privind majorarea salariilor pentru medicii militari, polițiști, funcționari publici din penitenciare, ANPC. Măsura se va aplica din luna iunie a acestui an.
Proiectul de lege prevede majorarea cu 20% a cuantumului brut al salariilor de bază pentru personalul oficiilor teritoriale pentru întreprinderile mici și mijlocii și cooperație,personalul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, agențiilor județene pentru protecția mediului și gărzilor naționale de mediu și Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, personalul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor și a comisariatelor regionale și județene pentru protecția consumatorului.
Tot din luna iunie, personalul militar, polițiștii, funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciarelor, medicii militari din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, indiferent de funcția pe care este sunt încadrați, pot opta în locul soldei de funcție sau salariului de funcție, gradațiilor și soldei salariului de comandă, după caz, pentru salariu de bază stabilit pentru o funcție echivalentă potrivit prevederilor din familia ocupațională Sănătate, la care se adaugă solda de grad, salariul gradului profesional deținut.
Eurostat a anunțat că România a înregistrat cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană, concomitent cu cea mai mică inflație din UE. Așadar, creșterea economică se simte și în buzunarele românilor, mai ales având în vedere măsurile luate în acest sens, respectiv – majorări de venituri, cum este cazul proiectului adoptat marți, dar și reduceri de taxe.
Natalia Intotero,
Deputat PSD de Hunedoara