Vara voluntariatului în Geoparcul Dinozaurilor ”Țara Hațegului”

Pentru al doilea an consecutiv, Geoparcul Dinozaurilor ”Țara Hațegului” — Geoparc Internațional UNESCO, administrat de Universitatea din București, găzduiește programul educațional ”Vara voluntariatului în Geoparc”. Ediția din acest an cuprinde numeroase proiecte educaționale, activități de organizare de evenimente, precum Zilele Geoparcului și Festivalul Dinozaurilor, amenajarea și inaugurarea de expoziții și puncte de vizitare, dar și ghidaje la obiectivele de vizitare ale Geoparcului. Întreaga ofertă de activități ale Geoparcului a fost prezentată, cu sprijinul Voluntarilor pentru Geoparc, în cadrul unui eveniment desfășurat la Colegiul Național ”I.C. Brătianu” din orașul Hațeg.
Trei proiecte majore, aflate deja în derulare, se adresează voluntarilor pentru Geoparc și celor care doresc să li se alăture, urmând să se desfășoare pe tot parcursul vacanței de vară. Voluntari pentru Geoparc este unul dintre proiectele de succes nu numai în Geoparc, dar și la nivel național pentru că activitatea voluntarilor este apreciată prin adeverințe și certificate de voluntariat emise de Universitatea din București și recunoscute la nivel internațional.
Geoparcul Dinozaurilor, ce cuprinde întreaga ”Țară a Hațegului” este sit UNESCO, parte a Programului Internațional pentru Geoștiințe și Geoparcuri, care reunește 120 de teritorii din 33 de țări incluse în Rețeaua Globală a Geoparcurilor, stabilite în urma unui proces de selecție și validare.