Vasilică Potecă ar putea fi numit astăzi prefect al județului Hunedoara

Guvernul are pe ordinea de zi a ședinței de astăzi un proiect de hotărâre pentru eliberarea și numirea de prefecți și subprefecți. Schimbări vor avea loc și la nivelul județulului Hunedoara. Aici, în locul actualului prefect Fabius Kiszely ar urma să fie numit Vasilică Potecă, fost administrator al municipiului Deva.
Pentru a putea fi numit prefect, Vasilică Potecă a demisionat de la Primăria Deva din data de 29 decembrie. Acesta s-a angajat la un serviciu din Primăria Ilia, cu statut de funcționar public, unde, în trecut, a fost secretar al comunei. În plus, s-a autosuspendat din PNL. Toate aceste demersuri le-a întreprins pentru a îndeplini condițiile numirii ca reprezentant al Guvernului în teritoriu. Potecă a mai ocupat în perioada 2011 – 2014 funcția de subprefect al județului Hunedoara.
Subprefect al județului ar urma să revină Dorel Bretean, susținut de ALDE. El a mai fost subprefect al județului până în august 2019, susținut de același partid. A demisionat odată cu plecarea partidului condus de Tăriceanu de la guvernare.
Foto: Servus Hunedoara
Theodora Roman