VERIFICĂRI PRIVIND MĂSURILE DE IZOLARE, CARANTINĂ ȘI RESTRICȚIONAREA CIRCULAȚIEI

În ultimele 24 de ore, polițiștii au prins în flagrant delict 165 de persoane în timp ce comiteau infracțiuni sau imediat după aceea. Aproape 32.000 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

 
În cursul zilei de ieri, 30 aprilie, aproape 14.000 de poliţişti au fost la datorie, în misiunile pentru menținerea ordinii publice în zona spitalelor și locațiilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru fluidizarea circulației, escortarea convoaielor sau a coloanelor de auto ori a autovehiculelor ce transportă materiale medicale sau pentru identificarea persoanelor în cadrul anchetelor epidemiologice, sprijinind totodată D.S.P.
 
Polițiștii au verificat și respectarea interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină și a celor impuse, pe timpul Stării de Urgență, unităților comerciale, efectuând totodată controale pentru combaterea criminalității economice.
 
În misiunile lor, polițiștii au fost sprijiniți de aproape 4.000 de polițiști locali, alăturându-se, în activitățile în sistem integrant, jandarmi și efective ale M.Ap.N.
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii au verificat 31.671 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. 345 de autovehicule (cu 1.118 persoane) au fost preluate, din zonele de frontieră.
 
Polițiștii sunt pregătiți pentru a interveni la sesizările oamenilor și pentru a oferi ajutor celor aflați în nevoie. Astfel, ieri, au realizat 2.323 de intervenții la evenimente, dintre care 1.889 au fost sesizate de cetățeni prin Apelul Unic de Urgență 112, fiind organizate 314 acțiuni.
 
165 de persoane au fost prinse în flagrant delict, în timp ce comiteau infracțiuni sau imediat după aceea și alte 15 persoane urmărite au fost depistate. 
 
În trafic, polițiștii au constatat 98 de infracțiuni rutiere, fiind reținute 389 de permise și retrase 177 de certificate de înmatriculare.
 
Reamintim că dispozitivul de ordine și siguranță publică acționează pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului Coronavirus (COVID 19), dar și pentru a preveni și combate ilegalitățile de orice fel.
 
Apelați 112 – Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă –  numai în cazuri de urgenţă, care necesită intervenţia promptă a structurilor specializate pentru soluţionarea acelui eveniment.