Victima petrileanului Duma şi-ar fi retras acuzațiile

Duma Ioan Daniel a fost acuzat și judecat pentru infracțiunile de viol, lipsire de libertate în mod ilegal şi lovire sau alte violenţe, dar ar putea scăpa de răspunderea penală pentru o parte din infracțiuni. Potrivit unor surse de încredere, victima, o tânără care avea 17 ani la momentul comiterii infracțiunilor, și-ar fi retras plângerea și s-a împăcat cu călăul ei. Acesta este și motivul pentru care Judecătoria Petroșani a decis să revoce controlul judiciar în cazul individului și să-l lase liber. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani au contestat soluția la Tribunalul Hunedoara, dar n-au avut câștig de cauză. Chiar dacă a intervenit împăcarea părților, Duma va răspunde pentru infracțiunea de lipsire de libertate în mod ilegal. În ceea ce privește infracțiunea de viol, rămâne ca judecătorul de caz să decidă dacă se retrage acuzația.
O adolescentă de 17 ani din Rovinari a suferit traume cumplite. Timp de trei zile, fostul iubit a sechestrat-o, a schingiut-o şi a violat-o.
Tânăra de 17 ani este din oraşul Rovinari şi a fost sechestrată de către iubitul ei, de 27 de ani, în apartamentul acestuia. Timp de trei zile, acesta a violat-o în repetate rânduri şi a bătut-o.
În fiecare zi, el o ducea pe munte, în zona Cheile Roşiei, unde o obliga să întreţină relaţii sexuale cu el şi o maltrata.
Calvarul fetei s-a terminat luni seara, când poliţiştii au oprit maşina tânărului, pentru un control de rutină. Tânăra le-a povestit oamenilor legii prin ce a trecut în ultimele trei zile. „În data de 04.04.2016, în jurul orei 19:00, un echipaj de poliţie rutieră a oprit în trafic, pentru control, pe raza oraşului Petrila (zona Cheile Roşia) autoturismul condus de un tânăr în vârstă de 27 de ani, din oraşul Petrila. După oprirea autoturismului, pasagerul din dreapta, o minoră în vârstă de 17 ani, din oraşul Rovinari, judeţul Gorj, a mers direct la echipajul de poliţie şi a reclamat faptul că, din data de 02.04.2016, a fost sechestrată de către tânărul de 27 de ani, aflat la volan, în zona muntoasă Cheile Roşiei, lovită şi violată. Echipajul de poliţie i-a condus pe cei doi la sediul subunităţii de poliţe, fiind anunțată echipa operativă pentru preluarea şi continuarea cercetărilor. Din primele cercetări efectuate, poliţiştii au stabilit că, în perioada 02-04.04.2016, suspectul a dus-o într-o zonă muntoasă izolată de pe raza oraşului Petrila pe prietena sa, în vârstă de 17 ani, cu care avea o relaţie de aproximativ un an, şi, pe fondul geloziei, a agresat-o fizic şi a întreţinut cu aceasta raport sexual împotriva voinţei sale, iar pe parcursul acestor zile a privat-o de libertate.