VIDEO : Percheziții la traficanții de droguri din Hunedoara, Simeria și Deva .Droguri ascunse în stomac !

Procurorii DIICOT Hunedoara au făcut percheziții, marți, în locuințele unor suspecți care aduceau în țară droguri ascunse în stomac. Traficanții de droguri de mare risc trimiteau apoi consumatorilor stupefiantele în colete.Au fost efectuate trei percheziții în Deva, Hunedoara și Simeria în locuințele unor indivizi bănuiți în acest caz.

Potrivit procurorilor DIICOT, suspecții au făcut mai multe deplasări în Spania și în Maroc, în perioada iunie 2016 – aprilie 2017. Stupefiantele erau introduse în cașete, care mai apoi erau înghițite de traficanți.
„Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că o parte din droguri urmau a fi ingerate de către alţi doi suspecţi, iar cea mai mare parte din cantitatea de droguri achiziţionată din Maroc urma a fi trimisă prin colet poştal, prin intermediul unei firme de transport. În acest sens, în data de 10.04.2017 suspecţii B. L. S. şi P. S. A. au părăsit România în scopul deplasării în Maroc pentru a ingera o cantitate de haşiş, pe care ulterior urma să o introducă în România pentru a fi comercializată pe piaţa de profil de către S. D. ”, arată DIICOT.
În 14 aprilie 2017, suspecţii s-au întors în România, pe Aeroportul Cluj-Napoca. Medicii de la Spitalul de Urgență din Cluj au constatat că unul dintre suspecți avea droguri ascunse în stomac. Este vorba despre o cantitate hașiș sub formă de cașete.
Procurorii susțin că unul dintre suspecți a dat drogurile de risc pentru a fi vândute de o minoră de 16 ani. Cantitățile de hașiș erau comercializate pe piața neagră cu prețuri între 40 și 80 de lei gramul.
La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Hunedoara vor fi audiate opt persoane, patru suspecţi şi patru martori.