Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  VIDEO : Telegondola către nicăieri, mândria primarului Gheorghe Ile

  PUBLICAT ÎN


  Afacerea din Pasul Vâlcan, municipiul Vulcan-Hunedoara, anchetată şi pe procurori se dovedeşte pe zi ce trece doar un aranjament de sifonare a banilor publici. Totul a fost pus la cale în guvernarea Băsescu, în perioada când Elena Udrea era ministrul Dezvoltării şi Turismului. Investiţia de zeci de milioane de euro de la buget nu aduce nici acum, la ani buni de la inagurare, vreun profit pentru oraş. Cei câţiva turişti rătăciţi care ajung într-o staţiune fără locuri de cazare şi pârtii, dacă reuşesc să se strecoare printre câinii fără stăpân de la telegondolă, nu înseamnă turism.
  Costurile telegondolei s-au cifrat la circa 33 milioane de lei, fără TVA, în total, circa 10 milioane de euro. Telegondola are 73 de telecabine cu 8 locuri fiecare şi, conform estimărilor, poate transporta 1.800 de persoane într-o oră. Toate bune şi frumoase, numai că investiţia din Valea Jiului nu era deloc o prioritate, de fapt prioritatea era construirea unei staţiuni şi abia apoi a instalaţiei de transport. Acest lucru îl spun şi localnicii, mulţi dntre ei deloc impresionaţi de realizarea primarului municipiului, Gheorghe Ile.
  O problemă şi mai mare este că investiţia care mai mult stă în loc să producă, riscă să dispară cu totul de pe faţa pământului. Locul pe care s-a construit o ia la vale, dar primarul nu vede acest lucru.
  Telegondola de la Vulcan a costat 10 milioane de euro bani veniţi de la guvern, dar la aceşti bani au mai fost şi alte costuri. Telecabinele, cablajul, stâlpii etc. au costuri separate. Iată ce declara presei anul trecut primarul Gheorghe Ilie (fost PDL): „În anul 2009 s-au făcut plăţi de 110 milioane de lei cu care am comandat echipamentul necesar pentru montarea telegondolei”. Afacerea a ajuns şi pe la DNA după ce s-a aflat că firma care a cumpărat telegondola a livrat-o primăriei la un preţ de circa şapte ori mai mare decât cel de achiziţie. Primăria lui Gheoghe Ile a plătit fără să-şi pună întrebări de ce cumpără la suprapreţ. Ancheta DNA n-a mai adus prea multe noutăţi, cercetarea încă este în curs, încă de prin 2014, iar primarul stă liniştit pentru că, spune el, „totul este în regulă”.
   

  SPONSORIZATE

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  Senatoarea Lucica Dina Muntean și-a dat demisia din PNL!

  „După anunțul primarului Tiberiu Iacob Ridzi că va candida pentru un nou mandat din...

  Află cum te poți recupera după un infarct miocardic cu doar 20 de ședințe de oxigenoterapie în capsulă hiperbară!

  Ai rămas cu hipertensiune arterială, iar din aceasta cauză nu te poți liniști crezând...

  Cum să rezolvi problema veniturilor mici și să obții un certificat de competențe profesionale ca și Mecanic Auto în doar 3 zile?

  Lucrezi de ani buni în domeniul mecanicii auto dar veniturile tale sunt încă foarte...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  Donald Trump, Împușcat la un Miting Electoral în Pennsylvania: Două Persoane Decedate!

  Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, a fost împușcat în timpul unui miting...

  Pisică salvată de pompieri după ce a căzut într-un canal în Petroșani

  O pisică a fost salvată ieri de către pompierii Detașamentului Petroșani, după ce a...

  IMPLICAT ÎNTR-UN ACCIDENT RUTIER MORTAL, ARESTAT PREVENTIV 

  În dimineața zilei de 12 iulie a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Dolj a fost...