Violator în serie, din Petrila, condamnat la 21 de ani de pușcărie

Violator în serie, din Petrila, condamnat la 21 de ani de pușcărie
Hunedoreanul a comis mai multe violuri în Marea Britanie iar o instanță din Regatul Unit l-a condamnat la 21 de ani de închisoare.

Totodată, autoritățile judiciare din Anglia au cerut ca violatorul să fier transferat într-un penitenciar din România, unde să execute pedeapsa. Cererea a ajuns pe rolul Curții de Apel Alba Iulia, iar procurorii au solicitat admiterea ei. Individul din Petrila a comis o serie de violuri, dar și o tentativă. În plus a mai fost acuzat și condamnat și pentru agresiune. ”Prin hotărârea pronunțată de Tribunalul Warwick Crown Court din Marea Britanie (…) persoana transferabilă a fost condamnată la o pedeapsă privativă de libertate de 13 ani închisoare şi 8 ani perioadă extinsă pe licenţă pentru săvârşirea în concurs a infracțiunilor de viol (6 infracțiuni, fapte prevăzute în legislația britanică de Legea privind infracțiunile de natură sexuală, posesia unei lame /articol cu vârf ascuțit și agresiune”, se arată în dosar.

Petrileanul n-a fost de acord cu transferul său într-o pușcărie din țară, motivând că se teme pentru siguranța sa. Curtea a arătat că, având cetățenie română, consimțământul individului nu este necesar și a admis sesizarea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iulia, privind cererea de transfer într-un penitenciar din România a violatorului.