Viorica Dăncilă: Guvernul este funcţional; tocmai am avut o şedinţă înainte de a depune semnăturile

Preşedintele PSD, premierul Viorica Dăncilă, a declarat joi că Guvernul „este funcţional”, iar o dovadă în acest sens este şedinţa Executivului, care a avut loc chiar înainte de a depune, la BEC, semnăturile pentru alegerile prezidenţiale.
Dăncilă a mai precizat că nu ea este cea care prelungeşte această criză politică, ci preşedintele Klaus Iohannis.
„Guvernul este funcţional, tocmai am avut şedinţă de Guvern, înainte de a depune semnăturile. Dacă Guvernul nu ar fi funcţional, nu aş putea să ţin şedinţe de Guvern. Deci Guvernul este funcţional. Nu prelungesc eu această criză, conform deciziei Curţii Constituţionale, o prelungeşte preşedintele României. CCR nu are niciun paragraf referitor la acest lucru, dar Curtea Constituţională spune că de îndată preşedintele României trebuie să numească miniştrii interimari şi să dea motivare pentru respingerea celorlalţi miniştri”, a afirmat Dăncilă, întrebată pe această temă, după depunerea semnăturilor la BEC.
În context, Dăncilă a spus că va veni în Parlament, „dar nu când vrea preşedintele României”, ci numai atunci când consideră PSD „că este oportun”.
„Legat de cele 45 de zile, am spus şi repet, voi veni în Parlamentul României, dar nu când vrea preşedintele României, ci când consideră PSD că este oportun, când noi luăm această decizie vom veni şi vom cere votul Parlamentului”, a precizat liderul PSD.
În ce priveşte prezenţa la BEC a lui Teodor Meleşcanu şi a Graţielei Gavrilescu, Dăncilă a spus că se bucură foarte mult de susţinerea unei părţi din ALDE.
„Mă bucur foarte mult de susţinerea unei mari părţi din ALDE, asta arată că sunt oameni care au responsabilitate, care nu vor să-i dezamăgească pe români, pentru că au venit şi au votat acest program de guvernare. Şi domnul Meleşcanu, Graţiela Gavrilescu, precum şi alţi colegi de la ALDE vor să-şi respecte promisiunile făcute de cetăţeni. Voi susţine candidaturile pentru cei trei colegi de la ALDE şi pentru următorul Guvern”, a afirmat Dăncilă.