Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  VOCHIŢOIU: INVESTIŢIE DE 80 DE MILIOANE DE EURO

  PUBLICAT ÎN

  O staţie performantă de incinerare a deşeurilor ar urma să fie construită între Petrila şi Petroşani, iar investiţia va genera locuri de muncă, un preţ mai scăzut pentru gunoiul menajer plătit de populaţie dar şi alte avantaje. Investiţia italiană a fost anunţată de senatorul din Valea Jiului, Haralambie Vochiţoiu, iar până acum acesta a obţinut acordul de principiu de la patru primari ai zonei.
  Staţia de incinerare a deşeurilor care ar urma să fie realizată în Valea Jiului, este o investiţie finanţată în totalitate de o firmă italiană cu activitate asemănătoare în mai multe ţări europene. Senatorul UNPR, Haralambie Vochiţoiu, cel care a discutat cu partea italiană oportunitatea acestui proiect în Valea Jiului, spune că o asemenea staţie funcţionează chiar şi în centrul Vienei, într-un cartier, este 100 la sută nepoluantă iar materiale rezultată în urma procesului tehnologic este sub formă de motorină şi zgură. „Patru primari şi-au dat acordul pentru a face această investiţie în Valea Jiului, cu ceilalţi doi urmează să avem discuţii. Instalaţia are capacitatea de a recicla 125 de tone de deşeuri pe zi prin descompunere la nivel molecular şi sunt transformate în motorină, zgură şi agent termic. Primarii din Valea nu sunt obligaţi să ducă deşeurile la Băcia, la deponeul construit de Consiliul Judeţean Hunedoara, nicăieri nu este trecută această obligaţie. Dacă s-ar întâmpla acest lucru, automat preţul la gunoi pentru populaţia din Valea Jiului s-ar tripla şi asta ne mai trebuie. Eu sper ca până la finalul anului să înceapă lucrul la această instalaţie şi cetăţenii să plătească mai puţin decât dau astăzi pentru gunoiul menajer ”, a declarat Haralambie Vochiţoiu. Italienii au nevoie de la autorităţile din Petroşani şi Petrila de un teren de circa cinci hectare, iar staţia, în lipsa cantităţii necesare de deşeuri, poate procesa şi sterilul din haldele miniere care în prezent sunt unul dintre marii poluatori ai zonei. Sterilul conţine hidrocarburi şi este o materie ideală pentru aceste staţii.
   

  SPONSORIZATE

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  Senatoarea Lucica Dina Muntean și-a dat demisia din PNL!

  „După anunțul primarului Tiberiu Iacob Ridzi că va candida pentru un nou mandat din...

  Află cum te poți recupera după un infarct miocardic cu doar 20 de ședințe de oxigenoterapie în capsulă hiperbară!

  Ai rămas cu hipertensiune arterială, iar din aceasta cauză nu te poți liniști crezând...

  Cum să rezolvi problema veniturilor mici și să obții un certificat de competențe profesionale ca și Mecanic Auto în doar 3 zile?

  Lucrezi de ani buni în domeniul mecanicii auto dar veniturile tale sunt încă foarte...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  Donald Trump, Împușcat la un Miting Electoral în Pennsylvania: Două Persoane Decedate!

  Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, a fost împușcat în timpul unui miting...

  Pisică salvată de pompieri după ce a căzut într-un canal în Petroșani

  O pisică a fost salvată ieri de către pompierii Detașamentului Petroșani, după ce a...

  IMPLICAT ÎNTR-UN ACCIDENT RUTIER MORTAL, ARESTAT PREVENTIV 

  În dimineața zilei de 12 iulie a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Dolj a fost...