Vrea să câștige etape din Turul României cu o bicicletă mai scumpă decât o mașină!

Eduard Grosu, primul ciclist profesionist din țara noastră, revine în “Mica Buclă” și le aruncă mănușa celorlalți rutieri.

Vrea să câștige etape din Turul României cu o bicicletă mai scumpă decât o mașină!

 

Face ciclism de la 7 ani, are peste 50 de victorii la profesioniști și este cel mai bine cotat ”tricolor” în ierarhia mondială. Eduard Grosu revine, după șase ani, în Turul României, programat între 11-15 septembrie! În 2013, el a fost primul ciclist român care a câștigat o etapă în “Mica Buclă” , iar acum are ambiții și mai mari.

 “Anul acesta, trecând în categoria 2.1, am cerut echipei să fiu prezent și sper să încep cu o victorie chiar din prima etapă. Obiectivul meu este să câștig cel puțin două etape în acest tur al României. Etapa a doua pleacă din Brasov, sunt foarte bucuros. Aș fi vrut să fie o sosire la Brașov, ca să pot să câștig în fața familiei, a prietenilor și a fanilor mei”   – Eduard Grosu, ciclist Delko Marseille Provence KTM.

Bicicleta lui costă 14.000 de euro!

Triplu campion național, Eduard Grosu se află în primul an de contract cu echipa pro-continentală franceză Delko-Marseille Provence KTM. În Turul României, el va pedala pe o bicicletă în valoare de 14 mii de euro.

“Asta chiar e o bicicletă ok, costă 14 mii de euro. Cei mai scumpi din echipament sunt pantofii, 650 de lire, casca vreo 200 de euro, ochelarii 100 și tricoul tot 100. Pantofii sunt cei mai scumpi, că sunt făcuți pe piciorul tău, trebuie să fie comozi.”  –Eduard Grosu, ciclist Delko Marseille Provence KTM.

 

Și-a tatuat porecla

După o accidentare gravă suferită anul trecut, porecla “Ursul” a devenit…tatuaj.

“Mie mi se spune Ursul sau Ursulețul, în pluton. Am un caracter mai de urs, nu mă mișcă nimic. Anul trecut am căzut în China foarte rău, mi-am rupt clavicula. Tatuajul îl am de anul trecut, după ce am căzut, am zis să schimb ceva. Plus că la noi, la Zărnești, e rezervație de urși, deci se leagă totul”  – Eduard Grosu, ciclist Delko Marseille Provence KTM.

20 de echipe iau startul în Turul României

A 52-a ediție a Turului României va avea loc în perioada 11-15 septembrie. Startul în “Mica Buclă” se va da la Cluj, traseul de 707 km fiind programat să se încheie la București. Una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism din sud-estul Europei,  Turul României a fost promovat, de UCI, la categoria 2.1.

20 de echipe, dintre care 6 echipe naționale și 14 echipe continentale vor participa la Turul României 2019.