Vremea se răcește ușor. Sunt așteptate ploi și vijeli

Vremea se răcorește ușor, însă rămâne în continuare caldă pentru această perioadă. Cu toate acestea, în jumătatea sud-vestică a țării, sunt așteptate ploi de vară, cu vijelii și grindină.

Luni, vremea se răcorește ușor, dar temperaturile rămân în continuare destul de ridicate. Vântul va sufla mai cu putere în partea estică, în timp ce sud-vestul țării sunt așteptate ploi de vară, vijelii și grindină.

Prognoza de marți este destul de similară. Apar în continuar eploi și fenomene de vară la munte, în est și sud-est. Aversele de aici pot fi torenţiale şi se pot produce vijelii. În restul ţării, vremea se anunţă frumoasă, iar ploile apar spre sfârşitul zilei.

Miercuri continua vremea instabilă. Ploile apar mai ales după-amiaza şi la începutul nopţii şi vor veni în special în sudul, centrul şi estul ţării. Sunt tot averse, cu tunete şi fulgere. Temperaturile rămân între 20 şi 28 de grade. Joi, atmosferă va fi schimbătoare, cu averse temporare în zona de munte, dar local şi în vest şi sud-vest.
Vremea în fiecare regiune
În Dobrogea şi Bărăgan, norii apar din când în când, dar nu sunt anunţate ploi, însă vântul prinde putere. În Moldova vremea va fi însorită, cu răbufniri de vânt pe parcursul zilei şi temperaturi ridicate.
În Bucovina, temperaturile sunt chiar ușor mai ridicate decât cele de ieri. Vremea este însorită şi în nordul Transilvaniei, unde Temperaturile scad uşor, însă rămân peste limitele perioadei. În Transilvania, vremea rămâne plăcută, cu nori puţini şi averse sporadice, la căderea nopţii.
Se răcoreşte puţin şi în vestul ţării. Vremea va fi schimbătoare, cu averse mai frecvente în zona Banatului. Scad temperaturile şi pe timpul nopţii.
În schimb, Oltenia va fi serios afectată de instabilitate şi de ploile de vară. Se pot acumula şi 20 de litri de apă pe metru pătrat şi mai apar averse şi pe timpul nopţii. Temperaturile pierd vreo cinci grade faţă de ieri.
 Vreme schimbătoare avem şi în sud, mai cu seamă în Muntenia vestică. Sunt posibile averse, cu tunete, fulgere, răbufniri de vânt şi grindină, iar temperaturile scad şi pe aici.
Prognoză meteo. Vremea în Bucureşti
În Bucureşti, luni, vântul se menţine activ, dar vremea se menține frumoasă până după prânz, când vor fi condiţii de averse. Maximă ajunge la 26… 27 de grade.
Prognoză meteo. Vremea la munte
 La munte, vremea devine schimbătoare şi se răcoreşte. Ploile apar în special în zona Meridionalilor şi local prin Apuseni şi Munţii Banatului. Sunt din nou averse, cu fenomene electrice, vânt şi poate chiar grindină.
Prognoză meteo. Vremea pe litoral
 Pe litoral, s-a încălzit şi apa mări, care ieri a avut aproximativ 20 de grade. Va fi vreme de plajă până după prânz, apoi apar aversele, iar vântul va sufla cu putere: poate atinge 55 km/h.