Week-end de foc pentru pompierii hunedoreni

Echipajele de pompieri, descarcerare şi prim-ajutor ale detaşamentelor din judeţul Hunedoara şi subunităţile aflate în subordine au intervenit, în intervalul 29 – 31 ianuarie, la 7 incendii, 1 accident rutier, 9 transporturi de la domiciliu la ambulanţă ale unor pacienţi din Deva, Petroşani, Lupeni şi Hunedoara şi o deblocare a unei uşi de apartament din Petroşani. După pătrunderea în imobilul, situat pe strada Bucureşti, pompierii au găsit-o pe proprietară, o femeie de 80 de ani, căzută în dormitor. Femeia a fost preluată de echipajul de prim ajutor şi transportată la UPU Petroşani.
Detaşamentul de Pompieri Deva a intervenit cu 5 echipaje în localitatea Deva, strada 16 Februarie, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei case particulare. Pompierii, ajunşi în doar câteva minute la locul indicat, au constatat că incendiul se manifesta la întregul acoperiş cu o suprafaţă de aproximativ 200 metri patraţi. Incendiul a fost observat şi anunţat cu întârziere deoarece arderea s-a produs în jurul orei 3, când oamenii dormeau. Pompierii au reuşit izolarea incendiului şi stoparea propagării acestuia la întreaga casă sau la imobilele din apropiere. În incendiu s-au mai degradat piese de mobilier, material lemnos, corpuri de iluminat, materiale textile precum şi zugrăveala. Cel mai probabil, incendiul a fost generat de un scurtcircuit electric.
Două echipaje de pompieri ale Detaşamentului Petroşani au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă particulară situată de strada Dănuţoni, din Petroşani. Pompierii au stins rapid incendiul ce s-a manifestat pe aproximativ 5 metri patraţi, concluzionând, că cel mai probabil, arderea a fost generată de un coş de fum neprotejat faţă de materialele combustibile.
Tot un coş de fum necurăţat a produs un incendiu ce s-a manifestat la hornul unei locuinţe din Paroş, comuna Sălaşul de Sus. Pompierii Gărzii de intervenţie Baru au intervenit prompt pentru stingerea incendiului.
Detaşamentul de Pompieri Orăştie a intervenit în localitatea Aurel Vlaicu pentru stingerea unui incendiu izbucnit în interiorul unei case particulare. Au ars materiale textile, cauza producerii fiind flacăra.
Un echipaj al pompierilor Petroşani a intervenit în municipiul Petroşani, pe strada Nicolae Bălcescu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în interiorul unei săli de jocuri. A ars o masă din lemn şi au fost degradate 1 filtru de cafea, 2 vitrine frigorifice şi 60 metri patraţi de lambriuri de lemn. Cel mai probabil, incendiul a fost generat de un scurtcircuit electric.
Detaşamentul de Pompieri Hunedoara a acţionat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o ghenă de gunoi în timp ce Garda de intervenţie Lupeni a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un transformator electric, situat pe bulevardul Păcii, din Lupeni.
Staţia de Pompieri Brad a intervenit în localitatea Buceş la un accident rutier, produs pe DN 74, la kilometrul 20. Cei doi ocupanţi ai autoturismului au fost preluaţi de echipajul de prim ajutor, pompierii efectuând deconectarea bornelor de la acumulator şi iluminatul la locul intervenţiei.
În intervalul 29 – 31 ianuarie, pompierii care acţionează în vederea acordării ajutorului medical de urgenţă au asistat medical 95 de persoane.