Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  Week-end încărcat pentru pompierii hunedoreni

  PUBLICAT ÎN

  Echipajele de pompieri, descarcerare şi prim-ajutor ale detaşamentelor din judeţul Hunedoara şi subunităţile aflate în subordine au intervenit, în intervalul 15 – 17 aprilie, la 5 incendii,  1 salvare persoană căzută într-o râpă, 1 degajare autoturism, 5 transporturi de la domiciliu la ambulanţă în Deva şi Brad, precum şi la 15 activităţi de educare şi instruire în domeniul situaţiilor de urgenţă.
  Un echipaj al Detaşamentului Deva a fost implicat în operaţiunile de salvare a unui bărbat, în vârstă de 80 de ani, căzut într-o râpă, pe raza localităţii Vărmaga. Intervenţia a fost una dificilă întrucât prăpastia, în care bărbatul a căzut, era adâncă de aproximativ 40 de metri, cu pereţi abrupţi. Pentru desfăşurarea operaţiunilor de salvare pompierii au realizat un circuit de siguranţă, alcătuit din cordeline, ancorat de copaci. Sistemul a facilitat coborârea tărgii şi asigurarea personalului. Bărbatul, conştient, dar contuzionat în urma căzăturii, a fost preluat de echipajul prevăzut cu medic al SAJ Deva care l-a transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe Deva. De la locul găsirii victimei până la punctul de dispunere a mijloacelor de intervenţie, pompierii au parcurs aproximativ 1,5 kilometri, dintre care 1 kilometru pe teren foarte accidentat. Pompierii salvatori au fost sprijiniţi în eforturile lor de membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Certeju de Sus.
  Detaşamentul de Pompieri Deva a intervenit în localitate, pe Aleea Moţilor, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament situat într-un bloc dezafectat. Echipajul de pompieri a localizat incendiul ce s-a manifestat la deşeuri textile. Cel mai probabil, incendiul a fost generat de focul deschis în spaţii închise.
  Un echipaj al Detaşamentului Deva a acţionat, cu o autospecială, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism. În incendiu a ars bordul, instalaţia electrică şi volanul, cel mai probabil, arderea, lichidată rapid de pompierii deveni, fiind generată de un scurtcircuit electric.
  Tot pompierii deveni au stins un incendiu izbucnit pe un teren viran situat pe Calea Zarandului, la periferia Devei. Pompierii au lichidat operativ incendiul care a distrus o baracă improvizată şi s-a extins pe aproximativ 30 mp de vegetaţie uscată şi reziduuri menajere. Cel mai probabil, incendiul a fost generat de focul deschis în spaţii deschise.
  Pompierii Detaşamentelor Deva, Hunedoara, Orăştie şi Petroşani precum şi ai Secţiei Ilia, Staţiei Brad, Gărzii Baru, Lupeni, Râu de Mori şi Geoagiu sunt implicaţi, în continuare, în campania de educare şi instruire în domeniul situaţiilor de urgenţă la unităţi de învăţământ şi obiective de cult. Doar în cursul zilei de vineri, pompierii s-au întâlnit cu peste 300 de elevi din clasele I – IV înmatriculaţi la 6 şcoli din judeţul Hunedoara şi aproape 1.000 de enoriaşi ai 8 biserici ortodoxe, catolice şi neoprotestante din Deva, Hunedoara, Petroşani, Orăştie, Lupeni, Brad, Râu de Mori şi Ilia. Pe lângă discuţiile avute cu elevii şi enoriaşii pe tema situaţiilor de urgenţă pompierii au efectuat şi recunoaşterea şcolilor şi bisericilor cuprinse în această acţiune pentru a se familiariza cu specificul fiecărei unităţi.
  În intervalul 15 – 17 aprilie, pompierii care acţionează în vederea acordării ajutorului medical de urgenţă au asistat medical 86 de persoane.
  În intervalul 11 – 17 aprilie, inspectorii de prevenire din cadrul I.S.U. Hunedoara au efectuat 41 controale: 23 la instituţii, 4 la unităţi de învăţământ, 9 la lucrări de investiţii, 16 la operatori economici şi 1 la S.V.S.U. şi S.P.S.U.
  În timpul controalelor, inspectorii de prevenire au identificat 61 deficienţe şi au aplicat 27 sancţiuni principale, formate din 24 avertismente şi 3 amenzi în cuantum de 2.000 lei.
  Cele 24 de acţiuni de informare preventivă s-au desfăşurat la 16 operatori economici, 5 la unităţi de învăţământ şi 3 la localităţi şi 4 la S.V.S.U.  şi S.P.S.U.

  SPONSORIZATE

  Călin Petru Marian: Susținem scăderea tarifelor la apă, canal și la colectarea deșeurilor!

  Din postura de Președinte al Consiliului Județean Hunedoara, Călin Petru Marian, candidatul PNL la...

  Călin Petru Marian: „Mintia are viitor! S-au făcut pași concreți importanți pentru realizarea investiției de peste un miliard de euro”

  Călin Petru Marian, candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, transmite...

  Călin Petru Marian: Un sfert de secol de administrație publică, în slujba cetățenilor!

  Călin Petru Marian este candidatul PNL pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean Hunedoara. Este...

  Senatoarea Lucica Dina Muntean și-a dat demisia din PNL!

  „După anunțul primarului Tiberiu Iacob Ridzi că va candida pentru un nou mandat din...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  DNA reține mai multe persoane pentru trafic de influență și spălare de bani, inclusiv generali SRI

  Direcția Națională Anticorupție (DNA) a dispus punerea sub control judiciar pe cauțiune a patru...

  Polițistul Gabriel Bașta nu scapă de pedeapsă: Curtea de Apel Alba Iulia a respins definitiv acordul de recunoaștere cu DIICOT

  Polițistul Gabriel Bașta nu scapă de pedeapsă: Curtea de Apel Alba Iulia a respins...

  Călin Petru Marian: Susținem scăderea tarifelor la apă, canal și la colectarea deșeurilor!

  Din postura de Președinte al Consiliului Județean Hunedoara, Călin Petru Marian, candidatul PNL la...