Weekend cu probleme in Valea Jiului – Turiști goniți de vremea rea

 Vremea rea dar și defrișarea necontrolată au făcut ca Stațiunea Parâng să rămână fără energie electrică pe tot parcursul zilei de sâmbătă, după ce mai mulţi brazi s-au prăbuşit sub greutatea zăpezii şi au căzut peste firele electrice pe care le-au rupt.

PREFECTUL SORIN VASILESCU-CONVOCARE COMANDAMENT DE IARNA.-PROBLEME IN JUDETUL HUNEDOARA.rw.ro.i from Robert Wagner on Vimeo.

Staţiunea montană Parâng, dar şi abonaţii Enel din zona cuprinsă între intersecţia cu DN 7A şi Hotel Rusu din staţiune, în total peste 300 consumatori, au rămas fără energie electrică, sâmbătă, în urma ninsorii şi viscolului.
”A fost înregistrat un deranjament colectiv care a afectat staţiunea Parâng, din cauza condiţiilor meteo deosebite din zonă (ninsoare, viscol, chiciură depusă pe elemente de reţea), care au dus la ruperea a trei sâlpi din linia electrică aeriană de medie tensiune Livezeni ”, au declarat angajații Enel. Avaria de proporții nu ar fi avut loc dacă în zonă nu se făceau defrișări spun cabanierii din Parâng. ”Exact unde au căzut stâlpii ENEL s-a tăiat necontrolat toți arborii maturi. Au rămas puieții care nu au rezistat greutății zăpezii, s-au prăbușit și au rupt și liniile de energie electrică”, a declarat unul dintre cabanieri.
Zăpada a creat probleme și în restul localităților Văii, dar și la Straja. Astfel, pe DN 7 A, care face legătura între Petrila şi Voineasa mai mulți copaci au fost rupţi de greutatea zăpezii. Echipe de intervenţie cu utilaje de deszăpezire a Drumurilor Naţionale, precum şi un echipaj format din 4 pompieri ai Detaşamentului Petroşani, sprijiniţi de Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Petrila au intrevenit pentru deblocarea drumului.