Zeci de mii de euro furați de doi falși inspectori

Inculpații au intrat în locuințele a doi pensionari din municipiul Brad, sub pretextul că fac o verificare la instalația de gaze naturale, și au plecat cu toate economiile lor. Cei doi falși inspectori sunt din București și nu sunt la prima faptă de acest fel. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brad i-au trimis în judecată pentru furt calificat.

Potrivit anchetatorilor, cei doi escroci au sunat la apartamentul uneia dintre hunedoreni și, sub pretextul că verifică gazul, au fost lăsați în apartament. ”Inculpatul a stat în permanență cu partea civilă în bucătărie și i-a capacitat spre butelia de aragaz și legătura acesteia cu aragazul, în timp ce inculpatul (n.r. complicele) a sustras banii care se aflau în dormitor”, se arată în actul de acuzare. Indivizii au reușit să fure de la pensionar 20 de mii de euro și 30 de mii lei. Polițiștii hunedoreni au aflat în timpul anchetei că bucureștenii au mai făcut și alte victime în alte zone ale țării, de fiecare dată folosindu-se de pretextul că ar fi angajați de la gaz ori compania de apă.

 

Cei doi escroci și un al treilea complice și-au mai încercat norocul și la o altă familie din Brad, iar de acestă dată s-au dat ca angajați de la compania de apă. Au cerut să fie lăsați să verifice conductele de apă și au intrat în locuința brădenilor. ”Unul dintre ei i-a cerut un cupon de pensie, pentru a nu-i da amendă. Partea civilă a deschis ușa de la cămara din bucătărie unde avea banii și cuponul de pensie, bunuri văzute de inculpat. Pentru a nu primi amenda, inculpatul a chemat-o în hol să semneze un proces verbal, ceilalți doi rămânând în bucătărie, moment în care (n.r.complicele)a sustras suma de 5400 lei. După ce s-a întors din hol, toți trei au plecat, iar ea a constatat că ușa de la cămară este deschisă și-i lipsesc banii”, se mai arată în dosar.