Zeci de persoane ajutate de pompierii hunedoreni

Echipajele de pompieri, descarcerare şi prim-ajutor ale detaşamentelor din judeţul Hunedoara şi subunităţile aflate în subordine au intervenit, în intervalul 15 – 17 ianuarie, la 6 incendii, 2 accidente şi 5 transporturi de la domiciliu la ambulanţă ale unor pacienţi din Deva, Hunedoara şi Petroşani.
Detaşamentul de Pompieri Deva a intervenit în localitatea Vărmaga, cu 2 echipaje, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinţă. La sosirea echipajelor incendiul se manifesta cu flacără deschisă la acoperişul unei bucătării de vară, pe o suprafaţă de aproximativ 45 metri patraţi. În plus, au fost afectate elemente de mobilier şi 2 geamuri. Pompierii au stins operativ incendiul care, cel mai probabil, a fost generat de coşul de fum necurăţat sau neizolat corespunzător faţă de materialele combustibile.
Detaşamentul de Pompieri Petroşani a intervenit, cu 2 autospeciale, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o bucătărie de vară, situată pe strada Brazilor, din Vulcan. Incendiul generat de coşul de fum deteriorat a distrus 5 căpriori din lemn şi 3 butoaie din pvc.
Detaşamentul Hunedoara a acţionat atât pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o claie de fân, în localitatea Hăşdat cât şi pentru stingerea unui incendiu produs la o ghenă de gunoi. Ambele incendii au fost cauzate de focul deschis în spaţii deschise.
Detaşamentul de Pompieri Petroşani a intervenit cu 2 autospeciale şi un echipaj de prim ajutor, pe strada Avram Iancu, din municipiul Petroşani, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament. În incendiu a ars mobilierul din sufragerie, tocăria de la uşi, geamurile şi un aparat TV.
Detaşamentul de Pompieri Hunedoara a acţionat cu echipaje de descarcerare, pompieri şi prim ajutor la două accidente rutiere produse în municipiul Hunedoara şi localitatea Ghelari. Primul accident s-a soldat cu doi bărbaţi de 19 şi 23 de ani, încarceraţi după ce maşina, în care se aflau, s-a izbit de un copac de pe marginea drumului. Răniţii au fost extraşi din autoturism şi transportaţi la UPU Hunedoara. Al doilea accident nu a produs răniţi. Pompierii au acţionat pentru deconectarea acumulatorului unei autoutilitare care a derapat şi a lovit un gard de beton.
În intervalul 15 – 17 ianuarie, pompierii care acţionează în vederea acordării ajutorului medical de urgenţă au asistat medical 70 de persoane.