Zi grea pentru fumători

0

Legea prin care se interzice fumatul în toate spaţiile publice închise, spaţiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii intră în vigoare de mâine, iar autoritățile se tem că Serviciul Unic de Urgență 112 va fi asaltat de sesizări privind încălcarea acestei dispoziții.
”Recomandăm cetăţenilor ca sesizările privind eventualele contravenţii privind fumatul în spaţiile nepermise de lege să nu se facă la numărul de urgenţă 112, această linie fiind destinată exclusiv urgenţelor şi situaţiilor care pun în pericol viaţa, integritatea corporală sau bunurile oamenilor”, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență printr-un comunicat de presă. Structurile Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţiei Române, Jandarmeriei Române şi ale Poliţiei de Frontieră vor avea în vedere aplicarea prevederilor Legii nr. 15/2016, iar sesizările se fac către Poliţia Locală sau către structurile MAI. Pe de altă parte, conform datelor statistice înregistrate la nivelul IGSU, anul trecut la nivel naţional 11% dintre incendiile înregistrate au fost cauzate de nerespectarea normelor de prevenire şi stingere a incendiilor în ceea ce priveşte fumatul.
Modul de reglementare a fumatului, ca parte a măsurilor de apărare împotriva incendiilor, era verificat şi înainte de apariţia acestei legi, aspect care va rămâne în atenţia IGSU şi în timpul controalelor executate în teren.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here