ZIUA EDUCATORULUI, SĂRBĂTORITĂ LA PETROȘANI

Formatorii de caractere, oamenii care și-au dedicat viața educării atâtor generații, într-un cuvânt EDUCATORII, vor fi serbați și anul acesta la Petroșani, cu ocazia Zilei Mondiale a Educatorilor.
După cei care ne-au dat viață, dascălii sunt oamenii care ne sunt neîndoielnic cei mai dragi. Sunt cei care, cu pasiune și migală, cu responsabilitate și profesionalism, modelează caracterul și educația fiecăruia dintre noi, nivelul de educație reflectându-se direct în progresul unei societăți.
Dascălii sunt, în același timp, oamenii în mâinile cărora se făuresc destinele și viitorul nostru.
Data de 5 octombrie este un omagiu adus tuturor celor care, de-a lungul vieții lor, au depus eforturi pentru a crea o societate modernă, bazată pe moralitate și pe sete de cunoaștere.
Cu această ocazie, așa cum an de an ne-am obișnuit la Petroșani de-al lungul vremii, cadrele didactice care s-au pensionat sau care urmează să iasă la pensie în 2021 vor fi premiate de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Petroșani, în semn de apreciere și respect față de întreaga lor carieră pusă în slujba educației.