Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  ZIUA POLIŢIEI ROMÂNE

  PUBLICAT ÎN

  Ziua Poliţiei Române (25 martie) a fost sărbătorită la Deva printr-o serie de manifestări prin care poliţiştii hunedoreni au marcat, alături de numeroşi invitaţi şi parteneri instituționali, 193 de ani de când domnitorul muntean Grigore Dimitrie Ghica înmâna Marelui Agă Mihăiţă Filipescu – şeful poliţiei din acele timpuri, primul steag al instituţiei, ce purta pe atunci denumirea de Agie, moment istoric considerat ziua de naştere a Poliţiei ca instituţie modernă, aflată în slujba legii.
  Manifestările dedicate acestui moment au început în urmă cu două săptămâni, prin desfăşurarea unor competiţii sportive dedicate poliţiştilor.
  Astfel, în perioada 13-23.03.2015, Asociaţia Club Sportiv Parângul a poliţiştilor hunedoreni a organizat competiţii de şah, tenis de câmp, înot, tenis de masă, tir, cros 4.000 de metri, respectiv 3.000 de metri, săritură în lungime, viteză 100 metri, paint-ball, pescuit sportiv şi fotbal, competiţii la care au participat peste 300 de poliţişti.
  Manifestările dedicate Zilei Poliţiei Române au continuat duminică, 22 martie 2015, la Monumentul Poliţistului Român (aflat în incinta I.P.J. Hunedoara), unde a fost oficiată o slujbă religioasă şi s-a depus o jerbă de flori în memoria tuturor poliţiştilor români căzuţi la datorie.
  Miercuri, 25.03.2015, au fost avansaţi la gradul profesional următor, la termen, 153 de agenţi şi ofiţeri de poliţie şi au fost premiaţi poliţiştii care s-au remarcat în cadrul activităţilor sportive.
  De asemenea, 10 agenţi şi ofiţeri de poliţie care au excelat în activitatea profesională au fost avansaţi la gradul profesional următor înaintea îndeplinirii stagiului minim, în timp ce agentul șef adjunct de poliție GAVRILĂ HORIA MIHAI şi agentul șef principal de poliție GIOACĂȘ VIOREL au fost recompensaţi cu diplome de merit pentru realizări profesionale de excepţie. De asemenea, agentului șef principal de poliție CODOBAN DORIN i-a fost înmânată din partea preşedintelui României medalia „SERVICIUL CREDINCIOS” clasa a III-a, cu însemn de pace, iar agentul șef principal de poliție DRĂGAN IOAN a fost distins cu medalia ”BĂRBĂȚIE ȘI CREDINȚĂ” clasa I, cu însemn de pace.
  Ca în fiecare an, punctul culminant festivităţii l-a constituit recunoașterea excelenţei profesionale la categoriile: cea mai bună secţie de poliţie rurală, cel mai bun colectiv de poliţişti, cea mai bună poliţie orășenească, cea mai bună poliţie municipală şi ultimul, dar nu cel din urmă, Polițistul Anului 2014.
  În urma deliberărilor, care au avut la bază criterii de apreciere vizând etica, operativitatea şi profesionalismul în îndeplinirea sarcinilor de serviciu, au obţinut recunoaşterea valorii: Secţia de Poliţie Rurală Haţeg, Biroul de Investigare a Infracţiunilor Economice Petroşani, Poliţia Oraşului Petrila, Poliţia Municipiului Deva, iar titlul de Poliţistul Anului a fost atribuit comisarului de poliţie Enea Daniel, din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale.
  Începând cu ora 12:00, în Piaţa Unirii, din municipiul Deva, publicul larg a participat, alături de poliţişti, la demonstraţia realizată de poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, care au interceptat în trafic şi au reţinut doi suspecţi pentru trafic de armament, care nu s-au opus la somaţiile poliţiştilor, dar şi la demonstraţiile tactice cu câinii de intervenţie din dotare (exerciţii de disciplinare, exerciţii de prindere a infractorului şi de apărare a conductorului).
  Cei prezenţi în piaţa Unirii au avut ocazia de a admira o expoziţie de autoturisme de colecţie (autoturismele aparţin comisarului şef de poliţie Ovidiu Zaharia, şeful Poliţiei Oraşului Petrila) şi dar şi autospeciale aflate în dotarea actuală a Poliţiei Hunedorene (autolaboratorul criminalistic mobil destinat cercetării la faţa locului, cu tehnica foto-video digitală, trusele specializate, şi echipamentele criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme existente în câmpul infracţional, autospecialele Serviciului Rutier şi pe cele ale Serviciului pentru Acţiuni Speciale). Totodată, elevii unităţii şcolare prezenţi la eveniment au primit informaţii privind oferta educaţională a instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne, mulţi dintre aceştia fiind interesaţi de urmarea unei cariere de poliţist.
   

  SPONSORIZATE

  CNAIR: RESTRICȚII DE CIRCULAȚIE ( >12 T) PE FONDUL CODULUI ROȘU DE CANICULĂ

  În contextul avertizării de cod roșu de caniculă emisă de Administrația Națională de Meteorologie...

  ITM HUNEDOARA: Măsuri de protecție în perioade cu temperaturi extreme ridicate

  (ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr.99 din 29 iunie 2000)În sensul O.U.G nr.99/2000, prin temperaturi extreme...

  STS: Mii de apeluri la 112 în weekendul cu primul cod roșu extins de caniculă

  Pe perioada de valabilitate a primului cod roșu de caniculă extins pentru mai mult...

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  GUVERNUL ROMÂNIEI INTRODUCE MĂSURI STRICTE PRIVIND SIGURANȚA RUTIERĂ: PERMISUL DE CONDUCERE POATE FI REȚINUT PENTRU 72 DE ORE

  Începând de astăzi, șoferii români care refuză testarea pentru alcool sau substanțe psihoactive, ori...

  MEDIC STOMATOLOG, UCIS ÎN PROPRIUL CABINET

  Un medic stomatolog din Brăila a fost găsit mort în propriul cabinet, într-un incident...

  AUTOTURISM RĂSTURNAT PE AUTOSTRADA A1 ÎN ZONA PECICA

  Astăzi, pe autostrada A1, la kilometrul 568, în zona Pecica, un autoturism s-a răsturnat...