Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  Ziua Porților Deschise la Consiliul Superior al Magistraturii

  PUBLICAT ÎN

  Ieri, 04 iulie 2024, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) și-a deschis porțile pentru studenți și auditori de justiție, în cadrul evenimentelor dedicate Zilei Justiției în România, care va fi celebrată duminică, 07 iulie 2024.

   

  La eveniment au participat studenți de la Facultatea de Drept a Universității Titu Maiorescu și auditori de justiție de la Institutul Național al Magistraturii (INM), însoțiți de doamna judecător Oana Dumitrescu, formator INM.

   

  Doamna judecător Denisa Stănișor, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, a deschis evenimentul, întâmpinând grupurile de studenți și auditori de justiție la sediul Consiliului.

   

  În cadrul discuțiilor interactive desfășurate în centrul de presă al CSM, doamna judecător Elena Costache, domnul judecător Claudiu Drăgușin și doamna procuror Cătălina Sîntion, membri aleși ai CSM, alături de doamna judecător Andreea Uzlău, Secretarul General al Consiliului, doamna judecător Daniela-Ioana Stăncioi, purtătorul de cuvânt al instituției, și domnii procurori Radu Călin și Radu Togan din cadrul aparatului tehnic al Consiliului, au prezentat tinerilor participanți rolul, structura și atribuțiile CSM, organizarea sistemului judiciar, modalitățile de admitere în magistratură, distincțiile dintre profilul de judecător și cel de procuror, răspunderea disciplinară a magistraților, precum și aspecte din propria experiență profesională.

   

  Studenții au fost încurajați de profesioniști cu multă experiență în domeniu să opteze pentru profesiile de judecător și procuror, dacă își doresc o carieră în magistratură și consideră că li se potrivește. Auditorii de justiție din cadrul INM au primit numeroase sfaturi practice și îndrumări, menite să le servească drept reper în profesia de magistrat, mai ales la început de drum.

   

  Ziua Justiției este organizată la nivelul tuturor instanțelor și parchetelor din țară, având rolul simbolic de a uni profesioniștii dreptului și de a evidenția rolul esențial al sistemului judiciar pentru buna funcționare a societății.

  SPONSORIZATE

  CNAIR: RESTRICȚII DE CIRCULAȚIE ( >12 T) PE FONDUL CODULUI ROȘU DE CANICULĂ

  În contextul avertizării de cod roșu de caniculă emisă de Administrația Națională de Meteorologie...

  ITM HUNEDOARA: Măsuri de protecție în perioade cu temperaturi extreme ridicate

  (ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr.99 din 29 iunie 2000)În sensul O.U.G nr.99/2000, prin temperaturi extreme...

  STS: Mii de apeluri la 112 în weekendul cu primul cod roșu extins de caniculă

  Pe perioada de valabilitate a primului cod roșu de caniculă extins pentru mai mult...

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  GUVERNUL ROMÂNIEI INTRODUCE MĂSURI STRICTE PRIVIND SIGURANȚA RUTIERĂ: PERMISUL DE CONDUCERE POATE FI REȚINUT PENTRU 72 DE ORE

  Începând de astăzi, șoferii români care refuză testarea pentru alcool sau substanțe psihoactive, ori...

  MEDIC STOMATOLOG, UCIS ÎN PROPRIUL CABINET

  Un medic stomatolog din Brăila a fost găsit mort în propriul cabinet, într-un incident...

  AUTOTURISM RĂSTURNAT PE AUTOSTRADA A1 ÎN ZONA PECICA

  Astăzi, pe autostrada A1, la kilometrul 568, în zona Pecica, un autoturism s-a răsturnat...