Ninsori, ploi și intensificări ale vântului – Prognoza meteo 5 aprilie 2021

Meteorologii anunță că vremea va rămâne rece pentru această, astăzi fiind așteptate ninsori în zonele de munte, ploi și intensificări ale vântului.

Luni dimineața, cerul prezintã înnorãri în sudul, centrul şi în nord-estul ţãrii şi este senin în rest. Plouã pe arii restrânse în sud-estul Olteniei şi în sud-vestul Munteniei, iar în nordul Carpaţilor Orientali şi în depresiunile din estul Transilvaniei ninge. Vântul suflã slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane din nordul Carpaţilor Orientali.

Vremea va fi în continuare mai rece decât în mod obişnuit în prima decadã a lunii aprilie.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 8 şi 14 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în centrul, estul şi sudul ţãrii, unde pe arii restrânse va ploua slab. În Carpaţii Orientali şi Meridionali, mai ales la începutul zilei, pe alocuri vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formã de ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, unde vitezele vor fi de 55…65 km/h precum şi în regiunile vestice, nord-vestice, estice şi sud-estice, unde vitezele vor fi de 40…50 km/h.