Ucigaşul unui minor de 15 ani a fost prins abia acum, după 14 ani de la oribila crimă. Încă un criminal este liber!

În anul 2007, un adolescent în vârstă de 15 ani a fost omorât în bătaie de trei tineri în satul Tâmpa, judeţul Hunedoara. Totul a pornit de la o ceartă în discotecă. Unul din criminali, o tânără de 32 de ani, a fost capturată în Italia în 2019. Acum, poliţiştii au reuşit să-l mai prindă pe unul din ucigaşi, în municipiul Orăştie. Al treilea criminal este încă în libertate.

Vasile Sorin Benegui, dat în urmărire internaţională din anul 2012 pentru crima din 2007, a fost prins zilele acestea de poliţiştii din Hunedoara. El se ascundea în municipiul Orăştie, după ce, în trecut îşi schimbase de nenumărate ori domiciliul, pentru a nu fi depistat. În cele din urmă, la un pont, poliţiştii i-au aflat ultima adresă şi l-au încolţit pe criminal.

 

„Poliţiştii au depistat pe raza municipiului Orăştie un bărbat în vârstă de 35 de ani, din oraşul Simeria, care avea emis pe numele său  un mandat de executare a pedepsei închisorii, fiind condamnat la 20 de ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, asupra unui minor în vârstă de 15 ani”, a informat Carla Strujan, din partea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

 

În anul 2007, Vasile Sorin Benegui şi încă doi tineri l-au bătut până la moarte pe un minor de 15 ani din satul Tâmpa, judeţul Hunedoara. Criminalii s-au certat cu adolescentul într-o dsicotecă, apoi l-au urmărit când a ieşit afară şi au tăbărât pe el cu pumnii şi picioarele. Mai mult, au folosit şi o bâtă de baseball, dar şi un bolovan pentru a fi sigur că minorul nu-şi mai revine.

Criminalii şi-au chinuit victima 10 minute!

Potrivit informaţiilor din dosar : „inculpatul Bruzulea Silviu Bogdan a lovit victima cu bâta de baseball, peste picioare şi cap, doborând-o la pământ, unde au continuat să o lovească şi ceilalţi inculpaţi cu pumnii şi picioarele.

La un moment dat, victima a reuşit să se ridice dar inculpatul Benegui Sorin Vasile a lovit-o cu cotul în bărbie, aceasta a căzut din nou, fiind lovită în continuare de către inculpaţi. S-a reţinut că inculpata Murg Anca Maria a dat dovadă de o violenţă extremă, lovind victima cu picioarele peste cap şi corp şi chiar cu un bolovan în cap.

Incidentul a durat aproximativ 10 minute, grupurile împrăştiindu-se la apariţia organelor de poliţie, victima, ajutată de prieteni, a ajuns acasă, iar în cursul dimineţii de 16.09.2007, starea sănătăţii sale s-a agravat, fiind transportată cu salvarea la Spitalul din Deva iar ulterior la Timişoara unde a decedat în data de 19 septembrie 2007″.

Doi criminali prinşi, unul în libertate

La 5 ani de la oribila faptă, cei trei au fost condamnaţi pentru omor calificat, la câte 20 de ani de închisoare. Criminalii au profitat că erau judecaţi în stare de libertate şi au fugit din ţară. O tânără de 32 de ani care a participat la crimă a fost prinsă în Italia, în anul 2019, fiind arestată de carabinieri în apropierea de Napoli.

Citește și:

Incompetență, rea voință, delăsare sau interese? Atacurile de tip mafiot la integritatea jurnaliștilor din Valea Jiului, nerezolvate de polițiștii și procurori