Poliția Petroșani- bătaie de joc pe banii publici, adică ai noștri!

Un angajat din Poliția Petroșani a fost arestat preventiv și se află după gratii pentru că a luat mită, a dat informații infractorilor cercetați în dosare ori le spunea cum să se ferească și când se fac controale. Gabriel Bașta a făcut acest lucru timp de vreo cinci ani de zile, timp în care nimeni din conducerea IPJ Hunedoara, fostele ori actualele n-au avut habar. Nimic anormal am putea spune, că doar de ce să fie cineva interesat că lupul e pus paznic la oi, atâta vreme cât leafa babană merge și pensia specială o să vină.

După toate relatările mele legate de anumiți polițiști (asta înainte de a-l prinde în flagrant pe Bașta) din cadrul Poliției Petroșani, care au cam pactizat cu interlopii ori pur și simplu se fac că nu văd încălcările legii, aceștia au pornit o adevărată vânătoare împotriva mea. În loc să se ocupe de siguranța acestui municipiu, polițiștii vin în cârduri, pe benzina plătită de noi, cu mașinile plătite de noi, pe lefurile plătite de noi, să mă anunțe că am vreo citație, că m-au mai amendat pentru că n-a răsărit soarele, că este vreun ordin primit de la un interlop iar ei trebuie să-l execute. Că, vorba aia, șefu-i șef! Băieții vin la intimidare, mai ales că se bazează că și unii procurori le cântă-n strună și le ”țin” spatele, ori așa cred ei. 

Unde e bătaia de joc?

Bătaia de joc este că dislocarea masivă de forțe, așa cum puteți vedea și din imaginile surprinse de camerele mele de supraveghere de la locuință, nu este necesară în condițiile în care a fost înființată o structură (cu mulți ani în urmă), adică Poliția de proximitate. Polițistul care are în ”parohie” cartierul ar trebui să vină cu documentele, citații sau ce or mai fi ele și să le lase celui vizat. Nu este nevoie de câte două- trei persoane, echipaje care să țină de o hârtie, ca-n bancul cu polițistul care schimbă becul. 

Așa se face că răzbunările lor îndreptate împotriva mea, dosarele la comandă, încercările de a-și arăta mușchii (vreo câțiva băieți din Poliția Petroșani, pentru că nu toți abuzează de uniformă și de meseria pe care o practică) se repercutează și asupra urbei. Ca un exemplu putem da cazul recent, când interlopii s-au bătut cu topoare și răngi chiar sub geamul procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani. A durat o eternitate până să ajungă polițiștii să-i despartă. Știți de ce? Ei, bine, pentru că mulți dintre ei erau în fața casei mele să-mi aducă o amendă sau o citație pentru cine știe ce situație inventată. Știți cât se face, pe jos, de la sediul Poliției Petroșani și până la Parchet? Vreo 5 minute, maxim! Adică, dacă erau la posturi, polițiștii fugeau de vreo trei ori de la sediu și până la bătăuși. 

Poliția Petroșani – singura din țară care a fost prădați de hoți cu polițiștii înăuntru

Tot preocupați cu tot felul de alte treburi în loc de serviciu plătit regește de stat, că nu vezi polițist lucrând pe minimul pe economie cum facem mulți dintre noi, polițiștii din Petroșani au fost prădați. Hoții au intrat peste ei (într-o unitate militară cum susținea eronat un polițist pus pe abuzuri) și le-au furat mai multe baxuri cu țigări de contrabandă. Este un dosar penal de ceva vreme, dar a fost găsit vinovatul? Nu, n-a fost găsit și, probabil, nici nu va fi găsit în timp util. Adică în termenul în care poate fi tras la răspundere penal. Sigur, gafa monumentală va rămâne pe veci în istoricul Poliției Române, dar cam atât. 

Și, culmea, statul lui Ciolacu, Ciucă, Benone, Despescu ori Predoiu permite acest lucru, ba chiar îi și plătește pe băieții deștepți. La final, când se trage linie și se vede clar că a fost un abuz îndreptat împotriva cetățeanului, adică băieții au trecut Poliția Petroșani pe persoană fizică, nimeni nu răspunde. Sau așa cred ei!

CITEȘTE ȘI:

Un nou scandal la Poliția Petroșani? VIDEO

 

Semne obscene făcute în public de un polițist angajat la Poliția Petroșani! VIDEO